KotiKummit

 

Kuvassa teksti: Tunnen itseni tarpeelliseksi. Parasta tässä on lähimmäisen auttaminen ja se, että tulee vaihtelua normaaliin arkeen. #KotiKummit    KotiKummien logo.


Ikääntynyt Oulun kotihoidon asiakas

KotiKummit ovat Sinua varten!

Kaipaatko sinä tai läheisesi iloa, seuraa ja virkistystä?

Vapaaehtoisella KotiKummilla on aikaa tehdä juuri niitä asioita, mitä sinä toivot. Voitte vaikka jutella ja ulkoilla, lukea lehtiä tai katsella valokuvia. Vapaaehtoisella ei ole kiire, vaan hän tulee juuri sinua varten. KotiKummit-toiminta on maksutonta.

Jos olet yli 65-vuotias Oulun kotihoidon asiakas, voit kysyä lisää tai ilmoittautua halukkaaksi mukaan toimintaan,

puh. 040 182 2673 / Salla tai kotikummit(at)odl.fi

 

Nuori mies ja iäkkäämpi mies juttelevat pöydän äärellä ja juovat kahvia.

 

Vapaaehtoinen, Sinä olet tärkeä!

 

 

Nuori nainen pitää kädestä iäkästä rouvaa ja hymyilee tälle.

Arvostamme sinun aikaasi ja tekemistäsi. KotiKummit tapaavat ikääntyneitä ystäviään noin 2 tunnin ajan joka toinen viikko.

Meillä olet osa vapaaehtoisten lämminhenkistä porukkaa. Vapaaehtoistyöstä saat merkityksellisyyttä elämääsi, ystäviä toisista vapaaehtoisista ja mieleenpainuvia kokemuksia virkistystapaamisistamme. Työntekijämme on tukenasi koko vapaaehtoistyön ajan. 

Mitään erityisosaamista et tarvitse. Teemme kuitenkin myös yhteistyötä Diakonia-ammattikorkeakoulun (DIAK) kanssa. DIAK tarjoaa KotiKummi-vapaaehtoisille toiveiden mukaan räätälöityä asiantuntevaa koulutusta. Koulutukseen osallistuminen on vapaaehtoista. 

Kysy lisää koulutuksesta
puh. 040 357 6020 / Ulla tai ulla.lahtela(at)diak.fi

Kuvassa projektikoordinaattori Salla Lauhava.

Jos olet jo tehnyt vapaaehtoistyötä, tiedätkin miten palkitsevaa se on. Jos sinussa itää kiinnostuksen siemen vapaaehtoistyöhön, meillä voit sen turvallisesti aloittaa. Olen sinun tukenasi kaikissa vapaaehtoistyöhön liittyvissä asioissa. Toivotamme vapaaehtoiset tervetulleiksi, olit sitten eläkeläinen, nuori tai työelämässä mukana. 

Tule mukaan KotiKummiksi! 

Kysy lisää puh. 040 182 2673 / Salla tai kotikummit(at)odl.fi

Voit myös ilmoittautua kiinnostuneeksi täyttämällä alla olevan lomakkeen.

Lämpimin terveisin, Salla 

 

Ilmoittautumiset kirjataan Oulun Diakonissalaitoksen säätiön vapaaehtoistoiminnan tietojärjestelmään. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

Ilmoittautuminen ei sido sinua vielä mihinkään.

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tästä:

Suostun siihen että, ilmoittautumiseni ja vapaaehtoistyön kannalta välttämättömät minua koskevat tiedot kirjataan Oulun Diakonissalaitoksen säätiön vapaaehtoistoiminnan Clara-asiakastietojärjestelmään.

 

KotiKummit-hanke

 

KotiKummit-hankkeessa etsitään vapaaehtoisystäviä kotihoidon ikääntyneille asiakkaille. Kotihoidon henkilökunta on tukena asiakasohjauksessa ja toiminnan aloittamisessa. ODL:n Säätiö rekrytoi ja perehdyttää vapaaehtoiset toimintaan ja on tukena vapaaehtoisen polulla. Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) Oulun kampus tarjoaa vapaaehtoisille toimintaa tukevaa koulutusta ja työnohjausta sekä tekee tutkimusta toiminnan vaikuttavuudesta.

KotiKummit-hanke on kolmevuotinen STEA-rahoitteinen hanke, ja sen suunnittelussa on käytetty pohjana Lahden Diakonialaitoksen KotiKummit-hanketta. Toiminta kohdistuu koko Oulun seudulle. ODL toimii hankkeessa päätoteuttajana ja DIAK osatoteuttajana.

Lue lisää vapaaehtoisten kokemuksista Rauhan Tervehdyksen artikkelista: Ystävänä olo on antoisaa - Rauhan Tervehdys

KotiKummien haastattelu Yle Areenan Nopeet ja Syvät Uutiset: Sustako ikäihmisen kaveri? Tästä Oulun kokeilussa on kyse, Johanna Teijonmaa, 28: “Äkkiä huomasi, että oli paljon puhuttavaa” | Audio Areena (yle.fi)

Artikkeli Mun Oulu: KotiKummit yksinäisten ikääntyneiden ystävinä – liity mukaan toimintaan - Mun Oulu

 

   

 

 

Salla Lauhava
Projektikoordinaattori
040 182 2673
salla.lauhava(at)odl.fi
Reija Manninen-Laukka
Projektipäällikkö
044 493 2417
reija.manninen-laukka(at)odl.fi