Startti - kuntouttava työtoiminta

Kenelle suunnattu

ODL Startin kuntouttava työtoiminta on suunnattu työikäisille työttömille työnhakijoille. Asiakkaat ohjautuvat palveluun Oulun kaupungin työllisyyspalveluiden ja aikuis- sekä nuorisososiaalityön kautta. 

Näin palvelemme

Työskentely tapahtuu viidessä eri työtoimintapisteessä; kädentaito-, verstas-, kahavila Pöönä, keittiö-, ja tietsikkapisteillä. Työtoimintapisteet tekevät tiivistä yhteistyötä.

ODL Startissa voi kokeilla erilaisia työtehtäviä, vahvistaa omaa hyvinvointia sekä kehittää työtaitoja ja opiskeluvalmiuksia. Startin toimintaan liittyy työtoimintapisteestä riippuen myös yhteistä toimintaa, kuten liikuntaa ja erilaisia vierailuja.

Työtoimintaa voi olla 1-4 päivänä viikossa, 4-6 tuntia päivässä. Sopimuksen pituus riippuu yksilön tilanteesta, alkaen yleensä kolmen kuukauden jaksosta. Toiminta suunnitellaan jokaisen omien voimavarojen ja osaamisen mukaan.

Työtoimintapisteet

Kahavila Pöönä on Startin oma kahvila, jossa kokeilemme erilaisia kahvilan työtehtäviä. Valmistamme itse muun muassa erilaisia makeita ja suolaisia leivonnaisia. Kahvilassa myymme myös kädentaitojemme tuotteita. Kahavila Pöönän löydät Isokatu 47 alakerrasta, Kohtaamispaikka Helmen tiloista (Kohtaamispaikka Helmi).

Keittiössä valmistetaan monipuolisesti erilaisia ruokia yhdessä suunnitellen. Lisäksi leivomme päivittäin. Huolehdimme myös valmistukseen kuuluvien tilojen sekä työvälineiden puhtaanapidosta.

Kädentaidoissa tehdään erilaisia sisustus- ja ompelutöitä ja myytäviä tuotteita Pöönän puotiin. Verhoilemme huonekaluja ja kokeilemme myös erilaisia kuva- ja tekstiilitaiteen eri tekniikoita.

Verstaalla kokeillaan erilaisia puu- ja metallityömenetelmiä. Lisäksi verstaslaiset hoitavat tiloihin liittyviä pienimuotoisia kiinteistöhuolto- ja remonttitehtäviä.

Tietsikka paikassa rakennetaan, korjataan ja huolletaan tietokoneita ja tehdään töitä eri ohjelmia hyödyntäen.

 

Mikäli haluat lisätietoa, voit olla yhteydessä meihin, yhteystietomme:

 

Kahavila Pöönä, puh. 050 312 5710

Keittiö, puh. 050 312 5691

Kädentaidot, puh. 050 312 5696

Verstas, puh. 050 312 5674

Tietsikat, puh. 050 312 5666

 

Palveluesimies, Suvi Tuomikoski, etunimi.sukunimi@odl.fi, puh. 050 312 8351

Mikäli olet kiinnostunut kuntouttavan työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen ohjaustyön harjoittelupaikoista, voit olla yhteydessä koordinaattoriimme Ina Heikkaan: etunimi.sukunimi@odl.fi, puh. 050 312 5691.