Startti - kuntouttava työtoiminta

Kenelle suunnattu

ODL Startin kuntouttava työtoiminta on suunnattu työikäisille työttömille työnhakijoille. Asiakkaat ohjautuvat palveluun Oulun kaupungin työllisyyspalveluiden ja aikuis- sekä nuorisososiaalityön kautta. 

Näin palvelemme

Työskentely tapahtuu kuudessa eri työtoimintapisteessä; kädentaito-, verstas-, kahavila Pöönä, keittiö-, remppa- ja tietsikkapisteillä. Työtoimintapisteet tekevät tiivistä yhteistyötä.

ODL Startissa voi kokeilla erilaisia työtehtäviä, vahvistaa omaa hyvinvointia sekä kehittää työtaitoja ja opiskeluvalmiuksia. Startin toimintaan liittyy työtoimintapisteestä riippuen myös yhteistä toimintaa, kuten liikuntaa ja erilaisia vierailuja.

Työtoimintaa voi olla 1-4 päivänä viikossa, 4-6 tuntia päivässä. Sopimuksen pituus riippuu yksilön tilanteesta, alkaen kolmen kuukauden jaksosta. Toiminta suunnitellaan jokaisen omien voimavarojen ja osaamisen mukaan.

Työtoimintapisteet

Kuntoutuskahavila Pööna on oma kahvilamme, jossa kokeilemme erilaisia kahvilan työtehtäviä. Valmistamme itse muun muassa erilaisia makeita ja suolaisia leivonnaisia.  

Keittiössä valmistetaan monipuolisesti erilaisia ruokia yhdessä suunnitellen. Lisäksi leivomme päivittäin. Huolehdimme myös valmistukseen kuuluvien tilojen sekä työvälineiden puhtaanapidosta.

Kädentaidoissa tehdään erilaisia sisustus- ja ompelutöitä ja myytäviä tuotteita Pöönän puotiin. Verhoilemme huonekaluja ja kokeilemme myös erilaisia kuva- ja tekstiilitaiteen eri tekniikoita.

Verstaalla kokeillaan erilaisia puu- ja metallityömenetelmiä. Lisäksi verstaslaiset hoitavat tiloihin liittyviä pienimuotoisia kiinteistöhuolto- ja remonttitehtäviä.

Tietsikka paikassa rakennetaan, korjataan ja huolletaan tietokoneita ja tehdään töitä eri ohjelmia hyödyntäen.

Rempassa keskitymme pieniin pinta remontteihin, piha-alueiden ja kalusteiden kunnostamiseen sekä muuhun käsillä tekemiseen. 

 

Toiminta poikkeustilanteen aikana

Suomen hallituksen linjausta noudattaen mukautamme toimintaamme koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Kuntouttava työtoiminta on tauolla aikavälillä 18.3.-13.4.2020.

Olemme kuitenkin tavoitettavissa puhelimitse, sähköpostitse  ja WhatsApp:n kautta.

Vaikka kasvokkaista kohtaamista nyt vähennetään, muista että täällä ollaan ja meihin saa aina  olla yhteydessä!

           Asiakasohje infektioaikana

Lisätiedot

Kahavila Pöönä, puh. 050 312 5710

Keittiö, puh. 050 312 5691

Kädentaidot, puh. 050 312 5696

Verstas, puh. 050 312 5674

Oulunsalon tietsikat, puh. 050 312 5666

Haukiputaan Remppa, puh. 050 312  5683

Palveluesimies, puh. 050 312 8351