YHDISTÄMÖ

Toimintaa juuri sinulle 18-35-vuotias oululainen nuori

Tarvitsetko yksilöllistä tukea arkeen, elämäntilanteesi selvittelyyn ja tulevaisuuden jäsentämiseen? Tarjoamme sinulle yksilöohjausta ja -valmennusta, ryhmätoimintaa ja voit tulla mukaan kohtaamispaikkatoimintaan. Voit osallistua kaikkeen toimintaamme ilmaiseksi.    

Tavataanko kahdestaan?

Yksilötoiminta voi olla sopivin vaihtoehto sinulle, jos tarvitset tiivistä ja säännöllistä tukea sekä tsempparia arkeen ja asettamiesi tavoitteiden saavuttamiseen. 

Tule kohtaamispaikkaan!

Oulun keskustan alue: Avoinna maanantaisin klo 13-17. ODL HELMI-kahvila (Isokatu 47)

Kiimingin alue: Avoinna torstaisin klo 10-12. SYKE-talo (Kirjastokuja 1)

Kiinnostaako ryhmätoiminta?

Tiedotamme alkavista ryhmistä www-sivullamme, facebook:ssa sekä Instagram-tilillä.

Ajankohtaista

21.10.2021 Kiimingin kohtaamispaikassa on teemana seksuaalisuusKysy seksistä ja seksuaalisuudesta jo etukäteen (Padlet-linkki avatauttu uuteen ikkunaan) Kysymys- ja keskustelualusta

Haluatko lisätietoa asiakastyöstä? 

Ota yhteyttä: Saana Hautala, projektikoordinaattori, palveluohjaaja p. 0503126654

Tutustu tarkemmin hanketoimintaan esitteistä (linkit avautuvat uuteen ikkunaan).

Yleisesite asiakkaalle pdf

Yksilötoiminta esite asiakkaalle pdf

Tietoa kehittämistyöstä 

Hankkeen kohderyhmät

Hankkeen kohderyhmänä ovat työelämän ja koulutuksen ulkopuolella olevat tai pidempään työtä hakeneet sekä heikossa työmarkkina-asemassa olevat 18-35-vuotiaat oululaiset. Erityisenä kohderyhmänä ovat paljon palveluita tarvitsevat nuoret aikuiset, jotka hyötyvät sosiaalisesta kuntoutuksesta ja tiiviistä palvelukoordinaatiosta.

Kehittämistyön kohderyhmänä ovat lisäksi asiakaskohderyhmän kanssa työskentelevät sosiaali- ja terveysalan toimijat, muut julkiset toimijat sekä järjestöjen työntekijät. Järjestämme työntekijöille koulutuksia, yhteiskehittämisen työpajoja ja toimimme verkostoissa sekä asiakas- että kehittämistyössä.

Lue lisää koulutuksista tästä linkistä (linkki avautuu uuteen ikkunaan): Lisätietoa Yhdistämö-hankkeen koulutuksista.

Kehittämistyön tavoitteet ja menetelmät

Yhdistämö-hankkeessa vahvistamme työelämän ja koulutuksen ulkopuolella olevien nuorten aikuisten osallisuutta ja edistämme heidän työ -ja toimintakykyään. Muodostamme nuoren rinnalla kulkevan hyvinvointialusta -toimintamallin, joka kokoaa ja yhdistää nuoren tarvitsemia palveluja ja toimintoja. Kehitämme voimavara- ja ratkaisukeskeisiä asiakastyön menetelmiä ja työkaluja. Kehittämistyössä käytämme osallistavia menetelmiä ja järjestämme yhteiskehittämisen työpajoja nuorille ja työntekijöille. Tavoitteenamme on parantaa palvelujen asiakaslähtöisyyttä, laatua, saavutettavuutta ja palvelujen yhteentoimivuutta sekä vahvistaa asiakaskohderyhmän kanssa toimivien työntekijöiden yhteistä osaamista.

Käytämme työskelyssä 3X10D -elämäntilannemittaria, jonka avulla nuori voi arvioida omaa elämäntilannettaan keskeisten elämänalueiden kautta. Itsearviointi toimii pohjana toiminnan suunnittelussa ja etenemisen seurannan välineenä. Nuorta kannustetaan hyödyntämään myös itsenäisesti Zekki-palvelua. Tuotamme hankkeessa tietoa käytettyjen menetelmien ja toimintamallin vaikutuksista ja nuorten kiinnittymisestä yhteiskuntaan. 

Lue lisää 3X10D -elämäntilannemittarista tästä linkistä (linkki avautuu uuteen ikkunaan): Lisätietoa 3X10D-mittarista

Lue lisää Zekki-palvelusta tästä linkistä (linkki avautuu uuteen ikkunaan): Lisätietoa Zekki-palvelusta

 

Yhteystiedot:

Saana Hautala, projektikoordinaattori, palveluohjaaja p. 0503126654

Piritta Pietilä-Litendahl, projektipäällikkö p. 0503126345 

etunimi.sukunimi@odl.fi

Marja Pinolehto, projektikoordinaattori p. 0503242053

Päivi Vuokila-Oikkonen, asiantuntija p. 0408297670

etunimi.sukunimi@diak.fi

  

Yhdistämö-hankkeen toteutusaika on 1.8.2020-30.4.2023.  Toteuttajana toimivat Oulun Diakonissalaitoksen säätiö sr. ja Diakonia ammattikorkeakoulu. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto (ESR),  Oulun Diakonissalaitoksen säätiö sr. Diakonia ammattikorkeakoulu ja Oulun kaupunki.