VarmaStartti-hanke (1/2019-8/2021)

Nuoren tukena kohti koulutusta ja työtä


Tutustu hankkeen loppuraporttiin!

Hankkeen toimintamallin kuvaus on koottuna myös seuraaville sivustoille:

 

Kiitos kaikille toimintaa ja yhteistyöhön osallistuneille, kiitosvideon pääset katsomaan tämän linkin takaa.

 


Oletko…

  • 18-30 vuotias oululainen?
  • huomannut kaipaavasi tukea opintojen jatkamiseen tai tulevaisuuden suunnitteluun?
  • innostunut aloittamaan opiskelusi ja tiesi kohti työelämää?
  • suunnitellut kuntouttavaa työtoimintaa, VALMA-koulutusta tai muita opintoja?       

 

VarmaStartissa tarjoamme sinulle yksilöllistä tukea ja ohjausta. Tuki on maksutonta ja matalan kynnyksen toimintaa. Tavoitteenamme on löytää juuri sinulle sopiva polku kohti koulutusta ja työelämää. Oma työntekijäsi tarjoaa sinulle mahdollisuuden suunnitella tavoitteellisesti etenemistäsi ja arvioida tämänhetkistä elämäntilannettasi. Olemme tukenasi myös siinä vaiheessa, kun ovi opintoihin aukeaa ja arki opiskelijana koittaa.

 

 

Kiinnostuitko yksilötyöstä?

Ota rohkeasti yhteyttä ohjaajiimme, niin jutellaan lisää ja sovitaan tutustumiskäynti.

Mikäli toivot meidän olevan yhteydessä sinuun, voit jättää sähköisen yhteydenottopyynnön palveluneuvontaan.

 

Yksilötyön lisäksi järjestämme monenlaista ryhmätoimintaa, missä pääset osaksi mukavaa porukkaa ja mielekästä tekemistä.

 

Yksilö- ja ryhmätoimintaa toteutamme sekä kasvotusten että etänä

Huomioimme kaikessa toiminnassamme Suomen hallituksen linjaukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Liitteenä yleinen asiakasohje infektioaikana.

  • Yksilötapaamiset voimme järjestää os. Isokatu 47 3krs kasvokkaisena tapaamisena, tai voimme sopia etäyhteyksien käytöstä
  • Microsoft Teams on kätevä työkalu  etäohjaukselle, hyödynnämme sitä mahdollisuuksien mukaan. Käyttö onnistuu selaimella tai ladattavalla sovelluksella.
  • Lisäksi voimme olla yhteydessä puhelimitse, viesteillä tai sähköpostilla 
  • Ota rohkeasti yhteyttä, niin pohditaan mikä yhteydenpidon muoto on sopivin juuri sinulle.

Ohjeita Teamsin käyttöön

 

Täältä löydät VarmaStartti -hankkeen esitteen

sekä  VALMA-koulutuksen esitteen.

 

Seuraa meitä myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

VarmaStartti -hanke toimii samoissa tiloissa ja tekee tiivistä yhteistyötä  ODL Startti kuntouttavan työtoiminnan sekä SDO:n  VALMA-koulutuksen kanssa.

ODL Startilla osallistut kuntouttavaan työtoimintaan voimavarojesi ja taitojesi mukaisesti. Startilla sinulla on mahdollisuus myös muuhun yhteiseen toimintaan, kuten liikuntaan ja erilaisiin vierailuihin.

VALMA-koulutuksessa kehität omia opiskeluvalmiuksiasi, käytännön taitojasi sekä löydät oman tiesi kohti tulevaisuuden ammattiasi. Katso myös VALMAN esittelyvideo!  Lisätietoja koulutuksesta antaa VALMA-opettaja Anna Nieminen, puh. 050 5022 432, sähköposti: anna.nieminen(at)sdo.fi.

 


Hankkeessa tehtävä opinnäytetyö

Kajaanin ammattikorkakoulun ylemmän ammattikorkeakouluun opiskelija Tuija Korhonen toteuttaa palvelumuotoilun menetelmää hyödyntäen  opinnäytetyötä hankkeessa. Opinnäytetyön tavoitteena on kehittää nuorten osallistuutta asiakaslähtöiseen opiskelu- ja työelämäpolkuun.  Kehittämistyöhön liittyen Tuija haastattelee VarmaStartissa mukana olevia ja olleita  nuoria ja toteuttaa yhteiskehittämisen työpajoja. Haastattelutiedotteessa lisätietoa toteutuksesta.


VarmaStartti –hanke toimii vuosina 2019-2021 ja sitä rahoittavat ESR (Euroopan sosiaalirahasto), Oulun kaupunki ja ODL säätiö. Hankkeen yhteistyökumppanina toimii Suomen Diakoniaopisto.