VarmaStartti

Nuoren tukena kohti koulutusta ja työtä


Oletko…

  • 18-30 vuotias oululainen?
  • huomannut kaipaavasi tukea opintojen jatkamiseen tai tulevaisuuden suunnitteluun?
  • innostunut aloittamaan opiskelusi ja tiesi kohti työelämää?
  • suunnitellut kuntouttavaa työtoimintaa, VALMA-koulutusta tai muita opintoja?       

 

VarmaStartissa tarjoamme sinulle yksilöllistä tukea ja ohjausta. Tuki on maksutonta ja matalan kynnyksen toimintaa. Tavoitteenamme on löytää juuri sinulle sopiva polku kohti koulutusta ja työelämää. Tuki räätälöidään sinun toiveittesi ja tarpeittesi mukaisesti.

Oma työntekijäsi tarjoaa sinulle mahdollisuuden suunnitella tavoitteellisesti etenemistäsi ja arvioida tämänhetkistä elämäntilannettasi. Olemme tukenasi myös siinä vaiheessa, kun ovi opintoihin aukeaa ja arki opiskelijana koittaa.

Yksilötyön lisäksi voit osallistua myös ryhmätoimintaan. VarmaStartti-ryhmässä tarjoillaan rentoa tunnelmaa, mielekästä tekemistä ja mukavia hetkiä yhdessä tulevaisuutta ja elämää pohtienRyhmä kokoontuu kahdesti viikossa 2h kerralla ja ryhmän kesto on noin 5 viikkoa. Ryhmässä sinulla on mahdollisuus vahvistaa itsetuntemustasi ja miettiä seuraavaa etappia elämässäsi.

Seuraava ryhmä toteutuu aikavälillä 11.2.-12.3.2020.

Tapaamiset tiistaisin ja torstaisin klo 14-16 os. Isokatu 47 3krs.

Kiinnostuitko ryhmästä? Ota hyvissä ajoin yhteyttä Lottaan (p. 050 312 5730), niin sovitaan tutustumiskäynti!

Ryhmätoiminnan esitteen näet täältä.

 

VarmaStartti -hanke toimii samoissa tiloissa ja tekee tiivistä yhteistyötä  ODL Startti kuntouttavan työtoiminnan sekä SDO:n  VALMA-koulutuksen kanssa.

 

ODL Startilla osallistut kuntouttavaan työtoimintaan voimavarojesi ja taitojesi mukaisesti. Startilla sinulla on mahdollisuus myös muuhun yhteiseen toimintaan, kuten liikuntaan ja erilaisiin vierailuihin.

VALMA-koulutuksessa kehität omia opiskeluvalmiuksiasi, käytännön taitojasi sekä löydät oman tiesi kohti tulevaisuuden ammattiasi. Lisätietoja koulutuksesta antaa VALMA-opettaja Anna Nieminen, puh. 050 5022 432, sähköposti: anna.nieminen(at)sdo.fi.

 

Kurkista myös VarmaStartti -hankkeen asiakasesitteeseen sekä  VALMA-koulutuksen esitteeseen.

 

Mikäli toivot meidän olevan yhteydessä sinuun, voit jättää myös sähköisen yhteydenottopyynnön.

 

Ota yhteyttä, niin löydetään yhdessä sinun polkusi!

 

Seuraa meitä myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!


VarmaStartti-hankkeessa tehtävä opinnäytetyö

Kajaanin ammattikorkakoulun ylemmän ammattikorkeakouluun opiskelija Tuija Korhonen toteuttaa palvelumuotoilun menetelmää hyödyntäen  opinnäytetyötä hankkeessa kevään 2020 aikana. Opinnäytetyön tavoitteena on kehittää nuorten osallistuutta asiakaslähtöiseen opiskelu- ja työelämäpolkuun.  Kehittämistyöhön liittyen Tuija haastattelee VarmaStartissa mukana olevia ja olleita  nuoria ja toteuttaa yhteiskehittämisen työpajoja. Haastattelutiedotteessa lisätietoa toteutuksesta.


VarmaStartti –hanke toimii vuosina 2019-2021 ja sitä rahoittavat ESR (Euroopan sosiaalirahasto), Oulun kaupunki ja ODL säätiö. Hankkeen yhteistyökumppanina toimii Suomen Diakoniaopisto.

  

   

 

 

Lotta Pöytäkangas
Palveluohjaaja
050 312 5730
lotta.poytakangas(at)odl.fi
Anne Santaniemi
Projektipäällikkö, VarmaStartti -hanke
050 312 5725
anne.santaniemi(at)odl.fi
Suvi Tuomikoski
Palvelukoordinaattori
050 312 8351
suvi.tuomikoski(at)odl.fi