ODL Helmi

 

Kohtaamispaikka ODL Helmi, toimii keskeisellä paikalla Oulun keskustassa. Kahvilatoiminnan lisäksi kohtaamispaikkassa tuotetaan sisällöllisiä, yhteisöllisyyttä vahvistavia elementtejä ODL Säätiön palveluista.

ODL Helmen suunnittelussa on panostettu viihtyisyyteen, aistiesteettömyyteen ja eri-ikäisten asiakkaiden tavoittamiseen. ODL Helmen juuret juontavat ODL:n historiaan vuoteen 1898. Löydät tämän tarinan ODL Helmen seinältä ja itse Helmen Mannerheimin puistoa vastapäätä osoitteesta Isokatu 47, 1. krs, tervetuloa!

 

Kohtaamispaikan palvelut:

 

Kahvila Helmi

Kahvila Helmi on osa ODL Startin kuntouttavaa työtoimintaa. Kahvila Helmessä voit istahtaa hetkeksi alas ja nauttia kupillisen lämmintä juotavaa ja itse valmistamiamme herkullisia leivonnaisia. Tule maistamaan esimerkiksi kuuluisaa voisilmäpullaamme tai sitruunakakkusta. Meiltä voit tilata leivonnaisia myös tilauksesta. Tutustu tilausvalikoimaan ja hinnastoon tästä (ulkoinen linkki, pdf).

 

Yhteystiedot:

Kahvila Helmi
Isokatu 47, 1. krs
puh. 050 312 5710

 

Walkers

Nuorisokahvila Walkers palvelee 13-18-vuotiaita nuoria ODL Helmen tiloissa arki-iltaisin (ti-pe). Tarkista aukioloajat ja toiminnan sisältö Walkersin omilta sivuilta ja tule piipahtamaan - me tarjotaan kahvit ja mukavaa yhdessäoloa!

Lue lisää Walkersin kahvilatoiminnasta.

 

ODL Helmen aukioloajat:

ma-pe klo 9.00-13.00 avoin kahvila, Kahvila Helmi
ma klo 13.00-17.00 Yhdistämön kohtaamispaikka (18-35v)
ti-to klo 15.00-19.45 nuorisokahvila Walkers (13-18v)
pe klo 16.00-21.45 nuorisokahvila Walkers (13-18v)

 

ODL Helmen tarina

Vuonna 1898 Oulun Diakonissakodille muutti 22-vuotias Helmi. Hän oli sisarussarjansa vanhin, molemmat vanhempansa menettänyt nuori nainen, jonka luonnetta kuvattiin sulkeutuneeksi. Kodin johtajattaren ja Helmin välille syntyi kuitenkin nopeasti luottamuksellinen suhde, mikä muutti Helmin polkua.  Hänestä tuli Kodin vastuunkantaja, aktiivinen toimija ja ihmisiä yhdistävä hahmo. Helmi perusti ompeluseuran, jossa tavattiin ystäviä ja samalla hankittiin varoja hyvän tekemiseen. Paljon työtä vaadittiin, että saavutettiin tavoitteita. Pienistä puroista kasvoi kuitenkin virta ja 1930-luvulla pystyttiin perustamaan ”vanhain sisarten koti”, Helmilä. Helmilästä muodostui turvallinen, rauhallinen yhteisö, jossa pidettiin toisista huolta.

ODL Helmi kantaa tuota arvokasta perintöä nimessään ja toiminnassaan. Helmin tarina antaa esimerkin siitä, miten luottamus voi muuttaa elämän polkujen suuntaa. Se kertoo sosiaalisten kontaktien ja huolenpidon merkityksestä sekä yhteisen tekemisen voimasta toisten auttamisessa. Näitä arvoja ODL Helmi edelleen pitää esillä.