Kasvun aika -ryhmät maahanmuuttajavanhemmille

 

Kasvun aika -ryhmien tavoitteena on tukea maahanmuuttajavanhempien vanhemmuutta ja lisätä vanhempien tietoutta lapsen kasvusta ja kehityksestä sekä suomalaisesta kasvatuskulttuurista. Osallistujat saavat ryhmästä uusia toimintamalleja ja keinoja lapsenkasvatukseen ja arkeen lapsen kanssa. Lisäksi ryhmä tarjoaa osallistujille vertaistuellisuutta.

Toiminta on asiantuntijavetoista: osallistujat pääsevät keskustelemaan kulloinkin käsillä olevasta teemasta asiantuntijan johdolla. Kevään 2019 ryhmätapaamisten aiheina olivat muun muassa pienen lapsen kiukku, vuorovaikutus vanhemman ja lapsen välillä sekä lapsi ja media. Toiminta on ennaltaehkäisevää, joten perheellä ei tarvitse olla ongelmia osallistuakseen ryhmään.

Kasvun aika -ryhmiä voidaan suunnata erilaisille maahanmuuttajakohderyhmille (esimerkiksi tietylle kieliryhmälle) tai eri-ikäisten lasten vanhemmille. Yhteen ryhmään mahtuu 8-10 perhettä. Ryhmällä on 6 tapaamiskertaa ja odotamme vanhemmilta sitoutumista ryhmään. Vanhemmat haastatellaan ennen ryhmän alkua.

 

Ajankohtaista:

Seuraavat Kasvun aika -ryhmät alkavat  elokuussa 2020. Tarkemmat aikataulut ja paikat ilmoitetaan myöhemmin. Ryhmiin voi kuitenkin ilmoittautua tai esittää kiinnostuksensa jo nyt. Otamme yhteyttä aikataulun varmistuttua.

Lisätietoja:

Pauliina Klasila

050 312 5813

pauliina.klasila@odl.fi