Pääsiäisen kaupunkipolku 2021

 

Tervetuloa pääsiäisen kaupunkipolulle!

Kevät elää liikkeen ja pysähtyneisyyden vaihtelussa – luonto odottaa vielä ja kuitenkin kiihdyttää kohti kesää. Tänä keväänä mieli saattaa olla samassa veneessä. Vapaampien aikojen odotus jo väsyttää, samalla kuitenkin edetään vakaasti kohti parempaa.

Näissä ajatuksissa ODL, Oulun seurakuntayhtymän oppilaitostyö, DIAK ja SDO kutsuvat Sinut pääsiäisen kaupunkipolulle! Polulla liike ja pysähtyminen vuorottelevat kevään hengessä. Kuljet noin 3 kilometrin matkan välillä pysähtyen luonnon ja mietiskelyteemojen pariin. Tarjolla on pääsiäisen teemoja ja elämän ihmettelyä, hyvinvoinnin tukea niin ruumiille kuin sielulle.  

Polku on ”avoinna” ajalla 29.3. – 11.4. Voit kulkea polun yksin tai etäisyyksistä ja turvallisuudesta huolehtien tuttavan kanssa. Jos sää suosii ja etäisyydet pitävät, keittäkää vaikka kuuma juoma termospulloon ja kahvitelkaa ulkona polun päätteeksi!  

Tekniset vinkit

1) Ota älypuhelin ja halutessasi kuulokkeet mukaan.

2) Valitse linkki alapuolella olevista vaihtoehdoista (lue ohjeet ensin loppuun!)

3) Linkin kautta avautuu Oulun keskustan kartta, johon on merkitty pysähtymispaikat. Sijaintimerkkiä klikkaamalla avautuu pysäkin sisältö. Kuvan yläreunan kolmen pisteen takaa löydät toiminnon ”Laajenna viestiä”, siitä saat kuvan ja tekstin isompana näkyviin. Tässä näkymässä voit myös edetä nuolien avulla seuraavalle pisteelle. HUOM! Voit lukea pysäkin sisällön tekstinä tai kuunnella audiolinkin kautta - siksi kuulokkeet.

4) Näytön kulmasta löydät painikkeita, joilla mm. lähennät ja loitonnat sekä näet reitin pysäkkijärjestyksen listana.

Linkit Padlet -kartoille

Koronaturvallisuuteen liittyvistä syistä linkkejä on kaksi. Ne eroavat aloituspisteen osalta.  

HUOM! Käytä jotain toista selainta kuin Internet Exploreria.

1) Jos olet ODL:n, DIAKin tai SDO:n henkilökuntaa, hankeväkeä tai opiskelija, tässä on sinun linkkisi! Sinun reittisi alkupiste on sisällä Albertinkatu 16 pohjakerroksessa, Wegelius-salin ja ravintolan aulasssa uudella Selman pysäkillä. 

2) Jos olet Oulun keskustassa pääsiäisen ajan virikkeitä etsivä ihminen, tässä on sinun linkkisi! Sinun reittisi alkupiste on Uusikadun ja Albertinkadun kulmassa, ODL:n talon seinältä löytyvän taiteilija Essi Renvallin reliefin äärellä

 

Toivottavasti polku palvelee sinua tänä pääsiäisenä!

Jos haluat antaa palautetta tai muuten jatkaa keskustelua polun teemoista, ota yhteyttä:

 
Nuusa Niskala

oppilaitospappi

Oulun seurakuntayhtymä

nuusa.niskala@evl.fi

 

Outi Uusimäki

diakoniatyön päällikkö

ODL – Oulun Diakonissalaitos

outi.uusimaki@odl.fi