Maksimivoimatestaus ja lihastasapainokartoitus

 

Uusien OSUA: n urheilijoiden maksivoimamittaukset sekä lihastasapainokartoitukset suoritetaan ODL Liikuntaklinikalla. Testit ovat kaikille uusille opiskelijoille ja niille, jotka tarvitsevat erityistä seurantaa lihastasapainon suhteen. Testit suoritetaan pääsääntöisesti syksyllä opiskeluvuoden alkaessa ja seurantatestit kolmen kuukauden sisällä ensimmäisestä testauksesta.

 

Maksimivoimatestaus 

Maksimivoimatestauksessa suoritetaan dynaamisia ja isometrisia voimamittauksia, joiden avulla selvitetään koko kehon maksimi- ja nopeusvoimantuottokykyä sekä voimantuoton tasapainoa. Tulosten avulla tunnistetaan mahdolliset voimantuoton epätasapainot ja kehitettävät lihasryhmät, jotka nostavat rasitusvammojen riskiä.

 

Lihastapainokartoitus

Lihastasapainokartoitus on fysioterapeutin tekemä yksilöllinen tutkimus, missä arvioidaan nivelten liikkuvuuksia, lihaskireyksiä, kehonhallintaa sekä -kuormittumista ja ryhtiä. Hyvän lihastasapainon avulla varmistetaan kehon optimaalinen kuormitus ja ehkäistään rasitusvammoja sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksia.

 

Varaa yllesi liikuntavarustus, myös lenkkarit. Tule testiin terveenä, flunssan jälkeen muutama kuumeeton pvä.