Liikuntalääkäri

 

Liikuntalääketieteen asiantuntija palvelee

 

Liikuntalääketieteen erikoislääkärimme palvelevat kaikenikäisiä ja kaikenkuntoisia liikkujia. Liikuntalääkärimme varmistavat liikunnan turvallisen aloituksen myös vanhemmalla iällä. Liikuntalääkärillä käydään esimerkiksi, kun halutaan selvittaa sairauksien vaikutus liikuntaan ja sen lisäämiseen. Myös rasitukseen liittyvät hengitys- ja sydänongelmat ovat vastaanotolle hakeutumisen yleisiä syitä. Hyvin hoidettu perussairaus ei yleensä estä liikuntaa.

 

Varaa aika liikuntalääkärin vastaanotolle tästä linkistä

 

Liikuntalääkärin valvoma kuntotesti

Tarkastuksessa selvitetään asiakkaan nykyinen kunto ja mahdollisesti siihen vaikuttavien sairauksien vaikutus. Tutkimus soveltuu aikaisemmin liikuntaa harrastamattomalle keski-ikäiselle tai sitä vanhemmalle, sekä henkilöille, joilla on hoitotasapainossa olevia perussairauksia (verenkierto- tai hengityselimistön sairaus, diabetes yms.), mutta liikunnan aloittaminen mietityttää.

 

Sydäntutkimukset

Palveluihimme kuuluu rasitus-EKG -tutkimus. Tutkimuksen toteuttaa omien asiantuntijoidemme ohella kokeneet sisätautilääkärit sekä kardiologit.

 

Tiina Nylander
LL, liikuntalääketieteen ja yleislääketieteen erikoislääkäri, ODL Liikuntaklinikka


Tiina toimii ODL Liikuntaklinikalla erikoislääkärinä. Hänellä on monipuolinen koulutus ja kokemus, erityisesti liikuntaan liittyvien ja rasitusvammojen tutkimisessa ja hoidossa. Tiina toimii ylilääkärinä ja liikuntalääketieteen erikoislääkäreiden kouluttajana ODL Liikuntaklinikalla. Lisäksi hänellä on niin kansallisia kuin kansainvälisiäkin luottamustehtäviä; mm. kansainvälisen salibandyliiton lääketieteellisen komitean varapuheenjohtajuus. Tiina toimi myös miesten lentopallomaajoukkueen lääkärinä 2006-2010.

Rami Oravakangas
LL, liikuntalääketieteeseen erikoistuva lääkäri, ODL Liikuntaklinikka

 

Rami on liikuntalääketieteeseen erikoistuva lääkäri. Entinen SM-tason kestävyysjuoksija ja harrastaa nykyään hiihtoa, juoksua, pyöräilyä ja seikkailu-urheilua.