Urheilulääkäri


Liikuntalääketieteen erikoislääkärin vastaanotto


Liikuntalääkärit auttavat kaikenikäisiä ja kaikenkuntoisia liikkujia, aloittelijoista ja peruskuntoilijoista huippu-urheilijoihin. Liikuntalääkärin vastaanotolle kannattaa tulla seuraavissa tapauksissa:

  • jos sinulla on liikkumista/harjoittelua haittaava kipu (esim. polvikipu, säärikipu, nivuskipu, lonkkakipu, selkäkipu tai olkapään kipu) 
  • epäilet rasitusmurtumaa tai rasitusosteopatiaa
  • liikunnan aikana tulee hengitystieoireita, sydäntuntemuksia tai muita normaalista poikkeavia tuntemuksia
  • jos epäilet ylirasitustilaa tai rasitusastmaa
  • äkillisissä urheiluvammoissa (esim. nilkan vääntövammat tai lihasrevähdykset)
  • tarvitset asiantuntijan ohjeistusta liikunnan harrastamisen suhteen esim. perussairauden vuoksi tai aikaisemman ylikuormitustilan tai vamman jälkeen 

Liikuntalääkärit tekevät myös urheilijan/liikkujan terveystarkastuksia. 

Lääkäri tutkii potilaan jalkaa

Lue lisää etävastaanotosta tästä linkistä

 

Liikuntalääkärin valvoma kuntotesti

Tarkastuksessa selvitetään asiakkaan nykyinen kunto ja mahdollisesti siihen vaikuttavien sairauksien vaikutus. Tutkimus soveltuu aikaisemmin liikuntaa harrastamattomalle keski-ikäiselle tai sitä vanhemmalle, sekä henkilöille, joilla on hoitotasapainossa olevia perussairauksia (verenkierto- tai hengityselimistön sairaus, diabetes yms.), mutta liikunnan aloittaminen mietityttää.

 

Sydäntutkimukset

Palveluihimme kuuluu rasitus-EKG -tutkimus. Tutkimuksen toteuttaa omien asiantuntijoidemme ohella kokeneet sisätautilääkärit sekä kardiologit.

 

Urheilijan terveystarkastus

Urheilijan terveystarkastus on tarkoitettu henkilölle, joka on aloittamassa tavoitteellista urheilua tai urheilee ja harjoittelee jo tavoitteellisesti. Terveystarkastuksen tekee lääkäri, joka on erikoistunut urheilijan terveyden  hoitoon. Terveystarkastuksessa varmistetaan, että henkilön terveys on hyvä ja keho kestää kovankin harjoittelun ja rasituksen.

 

Varaa aika liikuntalääkärin vastaanotolle tästä linkistä tai soita puh. (08) 313 2154

 

 

Erikoislääkäri Tiina Nylanderin kuva

Tiina Nylander
LL, liikuntalääketieteen ja yleislääketieteen erikoislääkäri, ODL Liikuntaklinikka


Tiina toimii ODL Liikuntaklinikalla erikoislääkärinä. Hänellä on monipuolinen koulutus ja kokemus, erityisesti liikuntaan liittyvien ja rasitusvammojen tutkimisessa ja hoidossa. Tiina toimii ylilääkärinä ja liikuntalääketieteen erikoislääkäreiden kouluttajana ODL Liikuntaklinikalla. Lisäksi hänellä on niin kansallisia kuin kansainvälisiäkin luottamustehtäviä; mm. kansainvälisen salibandyliiton lääketieteellisen komitean varapuheenjohtajuus. Tiina toimi myös miesten lentopallomaajoukkueen lääkärinä 2006-2010.

 

Erikoistuva lääkäri Leena Kurtin kuvaLeena Kurtti

Fysiatrian erikoislääkäri, liikuntalääketieteeseen erikoistuva lääkäri, ODL Liikuntaklinikka


Leena on liikuntalääketieteeseen erikoistuva fysiatrian erikoislääkäri, jolla on pitkä kokemus liikkuvien ihmisten vaivojen hoidosta painottuen tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja -kipujen tutkimiseen, hoitoon ja kuntouttamiseen. Fysiatrina hän on hoitanut ihmisiä aina vaikeavammaisista ammattiurheilijoihin. Leenalla on monipuolinen liikuntatausta aina SM-tason joukkuevoimistelusta karateen.