Urheilulääkäri


Liikuntalääketieteen asiantuntija palvelee

Liikuntalääketieteen erikoislääkärimme palvelevat kaikenikäisiä ja kaikenkuntoisia liikkujia, aloittelijoista ja peruskuntoilijoista huippu-urheilijoihin. Liikuntalääkärimme ovat urheiluun ja liikuntaan liittyvien urheilu- ja rasitusvammojen asiantuntijoita, jotka ovat perehtyneet liikuntaan, terveyteen, elintapoihin ja niiden väliseen yhteyteen sekä mm. rasitusvammojen ja ylikuormitustilojen hoitoon ja ennalta ehkäisyyn.

He tekevät mm. urheilijan terveystarkastuksia ja suorituskyvyn mittauksia kaiken tasoisille liikkujille ja liikunnasta kiinnostuneille. Palveluvalikoimaamme kuuluvat myös liikuntaan liittyvien hengitystieoireiden tutkimukset (esim. rasitusastma). Hoitopolku alkaa varaamalla ajan liikuntalääkärin vastaanotolle.

 

Varaa aika liikuntalääkärin vastaanotolle verkossa>>

 

 
ODL Liikuntaklinikan hoitopolku>>

Hinnasto>>

 

Liikuntalääkärin valvomaan kuntotesti

 

 

Tarkastuksessa selvitetään asiakkaan nykyinen kunto ja mahdollisesti siihen vaikuttavien sairauksien vaikutus. Tutkimus soveltuu aikaisemmin liikuntaa harrastamattomalle keski-ikäiselle tai sitä vanhemmalle, sekä henkilöille, joilla on hoitotasapainossa olevia perussairauksia (verenkierto- tai hengityselimistön sairaus, diabetes yms.), mutta liikunnan aloittaminen mietityttää.
Tutustu myös muihin terveys- ja kuntotarkastuspaketteihin>>

 Sydäntutkimukset

 

 

 Palveluihimme kuuluu rasitus-EKG -tutkimus. Tutkimuksen toteuttaa omien asiantuntijoidemme ohella kokeneet sisätautilääkärit sekä kardiologit.
Lue lisää>>

 Nuoren urheilijan terveystarkastus

 

 

Urheilijan terveystarkastus on tarkoitettu henkilölle, joka on aloittamassa tavoitteellista urheilua tai urheilee ja harjoittelee jo tavoitteellisesti. Terveystarkastuksen tekee lääkäri, joka on erikoistunut urheilijan terveyden  hoitoon. Terveystarkastuksessa varmistetaan, että henkilön terveys on hyvä ja keho kestää kovankin harjoittelun ja rasituksen.
Lue lisää>>

 

 

Tiina Nylander
LL, liikuntalääketieteen ja yleislääketieteen erikoislääkäri, ODL Liikuntaklinikka


Tiina toimii ODL Liikuntaklinikalla erikoislääkärinä. Hänellä on monipuolinen koulutus ja kokemus, erityisesti liikuntaan liittyvien ja rasitusvammojen tutkimisessa ja hoidossa. Tiina toimii ylilääkärinä ja liikuntalääketieteen erikoislääkäreiden kouluttajana ODL Liikuntaklinikalla. Lisäksi hänellä on niin kansallisia kuin kansainvälisiäkin luottamustehtäviä; mm. kansainvälisen salibandyliiton lääketieteellisen komitean varapuheenjohtajuus. Tiina toimi myös miesten lentopallomaajoukkueen lääkärinä 2006-2010.

 

 

 

Joni Keisala
LL, liikuntalääketieteeseen erikoistuva lääkäri, ODL Liikuntaklinikka


Joni on erikoistumassa liikuntalääketieteeseen. Työkokemusta on kertynyt laaja-alaisesti ennen tuloa Liikuntaklinikalle mm. lastentaudeilta, ortopedialta ja perusterveydenhuollosta. Entisenä urheilijana ja nykyisenä aktiiviliikkujana kiinnostuksen kohteina ovat vammojen hoito ja eritoten näiden ennalta ehkäisy. Joni toimi 2013 – 2016 -98 syntyneiden poikien jääkiekkomaajoukkueen lääkärinä.

 

 

 

Hanna Junttila
LL, liikuntalääketieteen ja fysiatrian erikoislääkäri, kuntoutuksen erityispätevyys, ODL Liikuntaklinikka


Hanna on liikuntalääketieteen ja fysiatrian erikoislääkäri ja hänellä on kuntoutuksen erityispätevyys. Lisäksi Hanna kuuluu Suomen Lääkäriliiton Liikuntalääketieteen alajaoksen johtoryhmään. Entinen pikajuoksija harrastaa nykyisin monipuolista kuntoliikuntaa, mm. jääkiekkoa ja golfia. Hanna on auttanut lähestulkoon kaikkien eri urheilulajien edustajia sekä kuntoliikkujia ja liikuntaa aloittelevia heidän terveysongelmissaan ja vaivoissa.