ODL Juoksukoulu 

 

ODL Liikuntaklinikan Juoksukoulu starttaa jälleen syyskuun alussa. Juoksukoulun päävalmentaja, testauspäällikkö Jaakko Tornberg vastaa tässä viiteen keskeiseen kysymykseen juoksukouluihin liittyen.  

 

Kenelle ODL Liikuntaklinikan Juoksukoulu sopii?

  • Juoksukoulussa lähtötasovaatimuksia ei ole ja tavoitteet vaihtelevat varmasti paljon. Riittää kun on innostusta kokeilla juoksua mukavana harrastuksena. Toki Juoksukoulu sopii myös juoksua jo harrastavalle, joka haluaa oppia lisää juoksusta ja itsestään juoksijana.

 

Mitä Juoksukoulu sisältää?

  • Kaikkea mitä juoksuharrastuksessa tarvitaan eli monipuolisia yhteisharjoituksia, harjoittelua tukevaa kuntotestausta, tietoiskuja ja yksilöllistä ohjausta. Juoksukoulussa yhdistetään yksilöllisen kartoituksen ja ohjauksen sekä ryhmäharjoittelun hyödyt. 

 

Miksi Juoksukouluun kannattaa osallistua?

  • Juoksukoulun saadun opin ja mukavan kokemuksen ansiosta monet ovat löytäneet pysyvän juoksuharrastuksen. Juoksukoulussa harjoitellaan järkevästi ja näin vältetään yleisimmät alkuvaiheen ongelmat, jonka takia monilla juokseminen jää. Ryhmässä harjoittelu antaa lisäpotkua ja auttaa varsinkin siinä vaiheessa, kun muuten ei oikein jaksa tai ehdi harjoitella.  

 

Jos on penikkavaivoja juostessa ja sen jälkeen ja sen takia juoksuharrastus on hiipunut. Kannattaako juoksukouluun tällöin osallistua?

  • Juoksukoulussa jokainen käy yksilöllisessä lihastasapainokartoituksessa, joka usein paljastaa syyn tämän tyyppisiin juoksuun liittyviin vaivoihin ja ohjeet tilanteen parantamiseksi. Kun nämä otetaan huomioon yksilöllisessä harjoitusohjelmassa, niin todennäköisyys onnistumiseen kasvaa. Eli en voi luvata, että kaikki on mahdollista, mutta hyviä työkaluja löytyy monenlaiseen haasteeseen ja hienoja onnistumisia on tällaisissa tilanteissa aiemminkin tullut.

 

Mitä juoksukoulu maksaa ja voiko osallistumisen perua jos ei tykkääkään?

  • Juoksukoulun hinta on 65 €/kuukausi eli kokonaishinta on 520 €.  Maksu maksetaan kahdessa erässä. Juoksukoulun voi vielä maksutta perua ensimmäisen tapaamiskerran jälkeen. 

Lue lisää juoksukoulusta tästä linkistä