ODL Liikuntaklinikan uudistunut Juoksukoulu starttaa syyskuun alussa. Juoksukoulun päävalmentaja, testauspäällikkö Jaakko Tornberg vastaa tässä neljään ajankohtaiseen kysymykseen juoksukouluihin liittyen.  

 

ODL Liikuntaklinikan Juoksukoulussa on nyt kaksi ryhmää. Miten ne eroavat toisistaan?

  • Startti-ryhmässä lähtötasovaatimuksia ei ole ja tavoitteet vaihtelevat varmasti paljon. Riittää kun on innostusta kokeilla juoksua mukavana harrastuksena, ei niinkään kilpailumielessä. Vauhti-ryhmä on taas suunniteltu jo juoksua harrastaville, jotka haluavat saada valmennuksellista tukea harjoitteluun. Tavoitteet voivat kyllä vaihdella tässäkin ryhmässä. Molemmissa ryhmissä harjoitellaan toki samojakin asioita.

Mitä uutta Juoksukoulun sisällössä on?

  • Juoksukoulun sisältöön tuli aika paljon uutta mukaan. Ensinnäkin nyt on enemmän yhteisharjoituksia kuin aiemmin ja teoria-osuudet on yhdistetty käytäntöön eli luento-osuus on vähäisempää, mutta aktiivista tekemistä enemmän. Uutena tulee myös juoksutekniikkaosuus eli jokainen saa myös yksilöllistä ohjausta siihen.

Miksi Juoksukouluun kannattaa osallistua?

  • Juoksukoulun saadun opin ja mukavan kokemuksen ansiosta monet ovat löytäneet pysyvän juoksuharrastuksen. Juoksukoulussa harjoitellaan järkevästi ja näin vältetään yleisimmät alkuvaiheen ongelmat, jonka takia monilla juokseminen jää. Ryhmässä harjoittelu antaa lisäpotkua ja auttaa varsinkin siinä vaiheessa, kun muuten ei oikein jaksa tai ehdi harjoitella.  

Mitä juoksukoulu maksaa ja voiko osallistumisen perua jos ei tykkääkään?

  • Juoksukoulun hinta on 50 e / kk eli kokonaishinta on 400 e. Maksu maksetaan kahdessa erässä. Juoksukoulun voi vielä maksutta perua ensimmäisen tapaamiskerran jälkeen.

 

Lue lisää juoksukoulusta.