Fysioterapeutin lihastasapainokartoitus

 

Hyvä lihastasapaino mahdollistaa optimaalisen kehon toimitatavan. Lihakset aktivoituvat oikeiassa järjestyksessä mahdollisimman taloudellisesti, jolloin kehosta saadaan paras mahdollinen suoritus irti. Hyvä lihastasapaino tarkoittaa sitä, että lihakset ovat riittävän voimakkaat ja venyvät hyvää kehonhallintaa vaativiin liikesuorituksiin.

Urheilijalle hyvä lihastasapaino tarkoittaa käytännössä lisää voimaa suorituksiin, sekunteja pois nopeutta vaativissa lajeissa, senttejä lisää ponnistuslajeihin, parempaa tasapainoa ja kauniimpia liikkeitä esteettisissä lajeissa.  Kaikkien lihashuollollisten toimenpiteiden tavoitteena on saavuttaa ja säilyttää mahdollisimman hyvä lihastasapaino. Tavallisen ihmisen näkökulmasta hyvä lihastasapaino ennaltaehkäisee tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja oireiden ilmenemistä.

Lihastasapainokartoitus on fysioterapeutin tekemä yksilöllinen tutkimus, missä arvioidaan nivelten liikkuvuuksia, lihaskireyksiä, kehonhallintaa sekä -kuormittumista ja ryhtiä. Hyvän lihastasapainon avulla varmistetaan kehon optimaalinen kuormitus ja ehkäisemään rasitusvammoja sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksia.

 

Lihastasapainokartoituksessa selvitellään mm. seuraavat tekijät:

  • ryhti
  • lihaskireydet
  • nivelten liikkuvuudet
  • nilkkojen ja polvien linjaukset
  • lantion hallinta
  • syvien keskivartalolihasten toiminta

 

Fysioterapeutti ohjaa asiakasta.

 

Kartoitus kestää noin 60 minuuttia. Kartoitus sisältää kirjallisen palautteen ja harjoitteluohjeet. Yhdessä maksimivoimatestauksen kanssa lihastasapainokartoituksesta saadaan paras hyöty, koska maksimivoimatestauksen tuloksia pystytään vertaamaan lihastasapainokartoituksen tuloksiin.

 

Hinta 99 €

Ajanvaraus puh. (08) 313 2154 tai tämän nettiajanvarauslinkin kautta.