ODL Karanteenikampa

ODL Karanteenikampa oli verkossa ajalla 14.4. - 10.6.2020 toimiva palvelu, joka lupasi virkistystä, iloa ja ideoita arkeen! Kevyellä otteella mutta lämpimällä sydämellä tuotimme joka päivälle jotain - videon tai muun materiaalin muodossa. Toimme poikkeuksellisena keväänä 2020 välillä kasvot tai äänen vierailulle kanssamme karanteenikamman piikkejä taittelevan kotiin. Tuotokset julkaistiin tällä sivulla päivittäin ja jaettiin sosiaalisen median kanavissa.

Alla näet viikonpäivien teemat. Voit tutustua teemoittain järjestettyyn materiaaliin ja käyttää sitä vapaasti.

 

Ajatuksen voima

Maanantai 8.6.

Karanteenikamman 58 piikistä on jäljellä enää kolme, ja niistä yksi tulee tässä! Videolla väläyksiä matkan varrelta ja tiimin pohdintoja loppumetreiltä. Minkälaisia ajatuksia kamman seuraaminen on sinussa herättänyt? Toivoisimme palautetta kaikilta kampavideoiden katsojilta, linkki lyhyeen kyselyyn löytyy täältä. Kiitos, kun olet ollut kanssamme katkomassa karanteenikamman piikkejä!

 

Maanantai 1.6.

Taide edistää monella tavoin meidän mielenterveyttämme.  Taiteen keinolla voi löytää keinoja rauhoittumiseen ja samalla iloa elämään. Mikä on sinun lempikeinosi nauttia taiteesta?

 

Maanantai 25.5.

Hiljaisuuden merkitys. Tarvitsemme hiljaisuutta palautumiseen nykypäivän hektisyydessä. Mitä hiljaisuus tuo sinulle ja mikä on sinun lempipaikkasi rauhoittumiseen?

 

Maanantai 18.5.

Runon voima. Runot voivat herättää meissä muistoja ja monia tunteita. Mikä on sinun lempirunosi?

 

Maanantai 11.5.

Tietoista läsnäoloa voi harjoittaa myös arkirutiineissa. Se auttaa sinua olemaan tietoisempi ja läsnä nykyhetkessä.

 

Maanantai 4.5.

 Musiikilla on meihin monenlaisia parantavia ja hoivaavia vaikutteita. Mitä musiikki sinulle antaa?

 

Maanantai 27.4.

Tietoista läsnäoloa voi harjoitella, jotta voit ymmärtää ja käsitellä omia tunnekokemuksia. Tässä harjoitus kokeiltavaksi. 

 

Maanantai 20.4.

Joskus on hankalaa rauhoitaa itseään kun mieli myllertää ja ajatukset ottavat valtaansa. Ota hetki aikaa itsellesi, pysähtyen tähän hetkeen.

 

Tiistai 14.4.

Mikä ODL Karanteenikampa? Tänään tarjolla hetkeen keskittymisen harjoitus mieltä tasoittamaan! 

 

Yksinkertaisesti hyvää

Tiistai 9.6.

Mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa Karanteenikamman päättymistä ja vähitellen palaamista normaalimpaan arkeen, kuin kakun leipominen. Muistetaan nauttia elämästä!

 

Tiistai 2.6.

Säät  suosivat nyt ulkona syömistä. Herkullisia eväsvoileipiä syntyy yksinkertaisesti, lähes mistä tarvikkeista vain.

 

Tiistai 26.5.

Karanteenikamman kokeilevassa keittiössä testataan tänään jäätelövohveleiden valmistusta!

 

Tiistai 19.5.

Tänään tehdään yksinkertaisesti ja nopeasti hyvää. Arjen pelastus, jos on vähän hoppu tai into loppu.

 

Tiistai 12.5.

Leivotaan tänään yhdessä kääretorttua, yksinkertaisesti makeaa ja hyvää. Sen jälkeen ei muuta kuin kahvi tippumaan tai teevesi kiehumaan!

 

 

Tiistai 5.5.

Nyt tehdään yhdessä ihan peruskeittoa. Perus onkin monesti paras. Sitä on myös helppo muunnella. Hyvää ruokahalua!

 

Tiistai 28.4.

Hyvä päivä tehdä itselle tai muille yksinkertaisesti hyvää ruokaa. Tällä reseptillä onnistut varmasti, tule mukaan kokkailemaan!

 

Tiistai 21.4.

Leipominen on kotona puuhastelun parhaimmistoa. Tiistain kunniaksi, leivotaan yhdessä yksinkertaisesti hyvää leipää. Tule mukaan kokeilemaan!

 

Musiikin matkassa / Karanteenikeikat

Keskiviikko 10.6.

Yhteislauluissa kesän klassikoita Arin kitaran säestyksellä. Karanteenikamman viimeinen piikki taittuu, mutta yhteislaulut jatkuvat syksylläkin. Voit antaa meille palautetta molemmista, tässä linkki pieneen kyselyyn!

 

Keskiviikko 3.6.

Kerran vielä Pojat. Juhon ja Jonnen keikkaputki huipentuu tähän, viihtykää!

 

Keskiviikko 27.5.

Lähdehän videon kanssa yhteislaulun ja tarinoiden poluille! Tänään katsellaan erilaisia maisemia.

 

Keskiviikko 20.5.

Ota mukava asento ja vietä tovi Jonnen ja Juhon seurassa. Varaudu ilahtumaan päivän erikoisesta musiikkikattauksesta ja välittömästä rupattelusta.

 

Keskiviikko 13.5.

Huokauksia, kaipausta, pyyntöjä - lauletaan hetki yhdessä lauluja rukouksesta, osa 1.

 

Keskiviikko 6.5.

Jonne, Juho ja viulisti-Meeri tänään karanteenikeikalla ystävyysteemalla - saa laulaa mukana. Mainiota sakkia nämä muusikot! (kesto 22 min.)

 

Keskiviikko 29.4.

Aika virkistää itseäsi ja naapureita reippaalla yhteislaululla! Lauluja ilosta ja kiitollisuudesta, osa 2. (kesto n. 35 min.)

 

Keskiviikko 22.4.

Tänään päästään rantamaisemaan ODL:n mainioiden musiikkivapaaehtoisten Juhon ja Jonnen seurassa kampakeikalle. Kaksi miestä, kitarat, meri ja lauluja luonnosta! (kesto 15 min.)

 

Keskiviikko 15.4.

Tänään lauletaan yhdessä kotisohvilla. ODL Yhteisötoiminnan yhteislaulutilaisuudet ovat siirtyneet verkkoon tämän kevään ajaksi. Tule virkistymään ja voimaantumaan laulun avulla! (kesto 29 min. )

 

Kevyemmät askeleet

Torstai 4.6.

Oulusta löytyy monta mainiota uimarantaa talviturkin heittämiseen, joko olet tälle kesää pulahtanut luonnonvesiin uimaan?

 

Torstai 28.5.

Notkeutta niveliin ja vahvuutta vartaloon: kammassa tänään yläraajajumppaa ODL Hoivapalveluiden fysioterapeutin ohjaamana.  Kokeile sinäkin!

 

Torstai 21.5.

Keinutellen kohti vireämpää oloa! Kokeile keinutuolijumppaa meidän kanssa, karanteenikamman tämän päivän videolta vinkkejä tähän.

 

Torstai 14.5.

Jos metsään haluat mennä nyt, sä takuulla virkistyt! Karanteenikamman tämän päivän videon myötä pääset käymään virtuaalimetsäretken Markkuun luontopolulla vaikka heti tältä istumalta, lähde mukaan!

 

Torstai 7.5.

Aina kunnon kohotus ei ole välineistä kiinni, metsässä jumppaaminen virkistää mieltä monella tapaa ja on vieläpä ihan ilmaista! (kesto 2min)

 

Torstai 30.4.

Kamman piikkien taittelun kaveriksi sopii hyvin portaiden laskeminen. Lähde mukaan Janin porrastreeniin ja sovella siitä itsellesi versio! (kesto n. 6 min.)

 

Torstai 23.4.

Metsäretkelle varustautumisen pikakurssi tarjolla. Ja mikä parasta, mahdollisuuus päästä virtuaalisesti metsään vaikka karanteeni tai muu este olisikin yllättänyt. (kesto n. 6 min.)

 

Torstai 16.4.

Kurkista tämän päivän videolta etsivän nuorisotyöntekijämme Anteron vinkit ja taidonnäytteet frisbeegolfaukseen! (kesto 1min 30s)

 

Haaste!

 

Perjantai 5.6.

Mistä asioista tunnet kiitollisuutta tänään? Karanteenikampa haastaa  meidät jokaisen pohtimaan ja kirjoittamaan itselleen ylös kiitollisuuspäiväkirjaa. Ehkä yllätyt, miten paljon hyvää ja kiitollisuutta tuottavaa asiaa tässä hetkessä ja elämässä on? Kokeile kanssamme!

 

Perjantai 29.5.

Herättääkö Suvivirsi sinussa nostalgisia muistoja ja tunteita? Suomalaiseen kulttuuriperinteeseen vahvasti kuuluva virsi merkitsee monille siirtymäriittiä keväästä kesään. Karanteenikampa haastaa osallistumaan valtakunnalliseen Suvivirren yhteislauluun lauantaina 30.5. klo 18!

 

Perjantai 22.5.

Karanteenikampa haastaa meidät jokaisen pohtimaan omia arjen aktiivisuuden ja hyvinvoinnin lisäämisen keinoja. Nova2-hankkeessa kehitetty arkiaktiivisuuskalenteri tarjoaa hyviä vinkkejä tähän, videolla vilauksia kalenterin annista. Aktiivisuuskalenterin voit ladata itsellesi Nova2-hankkeen nettisivuilta.

 

Perjantai 15.5.

Haastamme kaikki osallistumaan ODL Hoivapalveluiden Vilkuta virtuaalisesti -kampanjaan. Voit ilahduttaa hoivakodin asukkaita lähettämällä tervehdyksen videona tai kuvana WhatsAppin välityksellä numeroon 050 420 4899. ODL:n henkilökunta näyttää tervehdykset hoivakodin asukkaille henkilökohtaisesti tai yhteisten virikehetkien yhteydessä.

 

 

Perjantai 8.5.

Karanteenikampa haastaa meidät jokaisen hemmottelemaan itseään, sekä katsomaan itseä lempeästi, armollisesti ja arvostaen. Vinkkejä tähän löytyy videolta, mutta tärkeintä on kuunnella omaa sydäntä: mikä tapa on juuri minulle paras?

 

Perjantai 1.5.

Karanteenikamman vappuhaasteessa kannustetaan pitämään yhteyttä ystäviin ja läheisiin. Nämä erikoiset ajat rikkovat tuttuja rutiineja, joten on hyvä kokeilla rohkeasti ja luovasti uudenlaisia tapoja viettää aikaa yhdessä. Hyvää vappua kaikille!

 

Perjantai 24.4.

"Mihin huomio kiinnittyy, sinne energia virtaa."  Mitkä asiat tuovat sinulle voimaa ja iloa näin poikkeavana aikana?  Mitä kaunista näet ympärilläsi? Haastamme itsemme ja Teidät jokaisen pohtimaan myönteisiä asioita ympäristöstämme ja tästä hetkestä.

 

Perjantai 17.4.

Tartu haasteeseen ja taiteile kotiisi ikkunatervehdys itseäsi ja ohikulkijoita ilahduttamaan! Katso vinkkejä videolta. Oman tuotoksesi voit jakaa Facebookin "ODL Tehdään hyvää" kanavalla meidän kaikkien iloksi.

 

Tutustuhan tähän

 

Lauantai 6.6.

Tiesitkö, että kesän aikana järjestetään Oulun puistoissa paljon erilaista ohjattua liikuntaa. Tässäpä muutama vinkki, joihin tutustua!

 

Lauantai 30.5.

Kesälaitumet kutsuvat koululaisia. Joskus voi tulla päiviä, jolloin ei keksi mitään tekemistä. Tässäpä muutama vinkki perheen pienimmille!

 

Lauantai 23.5.

Kesä tulee kohisten! Metsässä voi tehdä monen moista mukavaa yhdessä perheen kanssa, samalla seurata luonnon heräämistä talviunilta. 

 

Lauantai 16.5.

Mitäpä jos yhdessä lähdettäisiin pyöräretkelle? Piispanpyöräily haastaa perheen ja ystävät yhteisen tekemiseen. Tutustuppa tähän!

 

Lauantai 9.5.

Oletko koskaan kuullut ötökkähotelleista? Mitäpä jos rakentaisit sellaisen itse? Hauska tapa auttaa luonnon tärkeitä pörriäisiä. 

 

Lauantai 2.5.

Kaipaatko jo keikoille? Tässäpä muutama hyvä vinkki nauttia huippuartisteista kotisohvaltasi!

 

Lauantai 25.4.

Kaipaatko jo kulttuuria? Kotisohvaltasi on myös mahdollisuus nauttia hienoista esityksistä. Tutustuppa tähän!

 

Lauantai 18.4.

Kaipaatko jo vaihtelua? Mitenkä olisi reissu Eurooppaan omalta kotisohvalta? Kurkkaahan alla oleva video ja tämän linkin takaa muutama kiva vinkki.

 

Vilauksia pyhästä

Sunnuntai 7.6.

Lisää kesän matkasuunnitelmiin retkiä oman elämäsi ohuille paikoille pyhän vilauksia katselemaan - sydän kiittää.

 

Sunnuntai 31.5.

Suvivirsi soi pyhän vilausten poluilla. Kesään kurkottelua ja yhteislaulun iloa! "Kaikki järjestyy, lopulta kaikki järjestyy."

 

Sunnuntai 24.5.

Visiitti Tuiran kirkkoon hiljaisuutta virittelemään.  Sanoista irtipäästäminen avaa uusia kanavia kohtaamiselle.

  

 

Sunnuntai 17.5.

Löytyykö pyhä vain hyvistä ja rauhallisista hetkistä vai voiko se vilahtaa keskellä vaikeuksia? "Sinä luulet, että tämä on loppu, minulle tämä on alku."

 

Sunnuntai 10.5.

Voiko pyhä vilahtaa kasvoissa? Katsotaan tänään toisiamme - äitejä ja lapsia - lempeydellä ja hymyllä.

 

Sunnuntai 3.5.

"Olen täydellinen, sillä sinä loit minut."  Sopii kastemaljan äärellä sanottavaksi mutta sanoisitko itsellesi? Karanteenikampa pyhän vilauksia etsimässä. (kesto n. 5 min.)

 

Sunnuntai 26.4.

Ulkoa opitun tekstin mumiseminen voi viedä pyhän liepeille. Lapsuuden iltarukous tai kirkonpenkissä toistettu tuttu sanarimpsu koskettaa yllättäen. Tunnistatko?

 

Sunnuntai 19.4.

Hiljenny hetkeksi ihmettelemään Pyhää ja etsimään kohtia, joissa voit nähdä vilauksia jostain suuremmasta.