ODL Karanteenikampa

 

ODL Karanteenikampa lupaa virkistystä, iloa ja ideoita arkeen! Kevyellä otteella mutta lämpimällä sydämellä tuotamme joka päivälle jotain - videon tai muun materiaalin muodossa. Tuomme välillä kasvot tai äänen vierailulle kanssamme karanteenikamman piikkejä taittelevan kotiin. Tuotokset julkaistaan tällä sivulla päivittäin ja jaetaan sosiaalisen median kanavissa. Tule mukaan!

 

Sunnuntai 7.6.

Lisää kesän matkasuunnitelmiin retkiä oman elämäsi ohuille paikoille pyhän vilauksia katselemaan - sydän kiittää.

Lauantai 6.6.

 

Perjantai 5.6.

 

Torstai 4.6.

Oulusta löytyy monta mainiota uimarantaa talviturkin heittämiseen, joko olet tälle kesää pulahtanut luonnonvesiin uimaan?

 

 

Keskiviikko 3.6.

Kerran vielä Pojat. Juhon ja Jonnen keikkaputki huipentuu tähän, viihtykää!

 

 

Tiistai 2.6.

Säät  suosivat nyt ulkona syömistä. Herkullisia eväsvoileipiä syntyy yksinkertaisesti, lähes mistä tarvikkeista vain.

 

 

Maanantai 1.6.

Taide edistää monella tavoin meidän mielenterveyttämme.  Taiteen keinolla voi löytää keinoja rauhoittumiseen ja samalla iloa elämään. Mikä on sinun lempikeinosi nauttia taiteesta?

Sunnuntai 31.5.

Suvivirsi soi pyhän vilausten poluilla. Kesään kurkottelua ja yhteislaulun iloa! "Kaikki järjestyy, lopulta kaikki järjestyy."

 

Lauantai 30.5.

Kesälaitumet kutsuvat koululaisia. Joskus voi tulla päiviä, jolloin ei keksi mitään tekemistä. Tässäpä muutama vinkki perheen pienimmille!

Perjantai 29.5.

Herättääkö Suvivirsi sinussa nostalgisia muistoja ja tunteita? Suomalaiseen kulttuuriperinteeseen vahvasti kuuluva virsi merkitsee monille siirtymäriittiä keväästä kesään. Karanteenikampa haastaa osallistumaan valtakunnalliseen Suvivirren yhteislauluun lauantaina 30.5. klo 18!

Torstai 28.5.

Notkeutta niveliin ja vahvuutta vartaloon: kammassa tänään yläraajajumppaa ODL Hoivapalveluiden fysioterapeutin ohjaamana.  Kokeile sinäkin!

 

Keskiviikko 27.5.

Lähdehän videon kanssa yhteislaulun ja tarinoiden poluille! Tänään katsellaan erilaisia maisemia.

 

Tiistai 26.5.

Karanteenikamman kokeilevassa keittiössä testataan tänään jäätelövohveleiden valmistusta!

 

Maanantai 25.5.

Hiljaisuuden merkitys. Tarvitsemme hiljaisuutta palautumiseen nykypäivän hektisyydessä. Mitä hiljaisuus tuo sinulle ja mikä on sinun lempipaikkasi rauhoittumiseen?

Sunnuntai 24.5.

Visiitti Tuiran kirkkoon hiljaisuutta virittelemään.  Sanoista irtipäästäminen avaa uusia kanavia kohtaamiselle.

  

Lauantai 23.5.

Kesä tulee kohisten! Metsässä voi tehdä monen moista mukavaa yhdessä perheen kanssa, samalla seurata luonnon heräämistä talviunilta. 

Perjantai 22.5.

Karanteenikampa haastaa meidät jokaisen pohtimaan omia arjen aktiivisuuden ja hyvinvoinnin lisäämisen keinoja. Nova2-hankkeessa kehitetty arkiaktiivisuuskalenteri tarjoaa hyviä vinkkejä tähän, videolla vilauksia kalenterin annista. Aktiivisuuskalenterin voit ladata itsellesi Nova2-hankkeen nettisivuilta.

 

Torstai 21.5.

Keinutellen kohti vireämpää oloa! Kokeile keinutuolijumppaa meidän kanssa, karanteenikamman tämän päivän videolta vinkkejä tähän.

 

Keskiviikko 20.5.

Ota mukava asento ja vietä tovi Jonnen ja Juhon seurassa. Varaudu ilahtumaan päivän erikoisesta musiikkikattauksesta ja välittömästä rupattelusta.

 

Tiistai 19.5.

Tänään tehdään yksinkertaisesti ja nopeasti hyvää. Arjen pelastus, jos on vähän hoppu tai into loppu.

 

Maanantai 18.5.

Runon voima. Runot voivat herättää meissä muistoja ja monia tunteita. Mikä on sinun lempirunosi?

Sunnuntai 17.5.

Löytyykö pyhä vain hyvistä ja rauhallisista hetkistä vai voiko se vilahtaa keskellä vaikeuksia? "Sinä luulet, että tämä on loppu, minulle tämä on alku."

Lauantai 16.5.

Mitäpä jos yhdessä lähdettäisiin pyöräretkelle? Piispanpyöräily haastaa perheen ja ystävät yhteisen tekemiseen. Tutustuppa tähän!

Perjantai 15.5.

Haastamme kaikki osallistumaan ODL Hoivapalveluiden Vilkuta virtuaalisesti -kampanjaan. Voit ilahduttaa hoivakodin asukkaita lähettämällä tervehdyksen videona tai kuvana WhatsAppin välityksellä numeroon 050 420 4899. ODL:n henkilökunta näyttää tervehdykset hoivakodin asukkaille henkilökohtaisesti tai yhteisten virikehetkien yhteydessä.

 

 

Torstai 14.5.

Jos metsään haluat mennä nyt, sä takuulla virkistyt! Karanteenikamman tämän päivän videon myötä pääset käymään virtuaalimetsäretken Markkuun luontopolulla vaikka heti tältä istumalta, lähde mukaan!

 

Keskiviikko 13.5.

Huokauksia, kaipausta, pyyntöjä - lauletaan hetki yhdessä lauluja rukouksesta, osa 1.

 

Tiistai 12.5.

Leivotaan tänään yhdessä kääretorttua, yksinkertaisesti makeaa ja hyvää. Sen jälkeen ei muuta kuin kahvi tippumaan tai teevesi kiehumaan!

 

 

Maanantai 11.5.

Tietoista läsnäoloa voi harjoittaa myös arkirutiineissa. Se auttaa sinua olemaan tietoisempi ja läsnä nykyhetkessä.

Sunnuntai 10.5.

Voiko pyhä vilahtaa kasvoissa? Katsotaan tänään toisiamme - äitejä ja lapsia - lempeydellä ja hymyllä.

Lauantai 9.5.

Oletko koskaan kuullut ötökkähotelleista? Mitäpä jos rakentaisit sellaisen itse? Hauska tapa auttaa luonnon tärkeitä pörriäisiä. 

 

Perjantai 8.5.

Karanteenikampa haastaa meidät jokaisen hemmottelemaan itseään, sekä katsomaan itseä lempeästi, armollisesti ja arvostaen. Vinkkejä tähän löytyy videolta, mutta tärkeintä on kuunnella omaa sydäntä: mikä tapa on juuri minulle paras?

 

Torstai 7.5.

Aina kunnon kohotus ei ole välineistä kiinni, metsässä jumppaaminen virkistää mieltä monella tapaa ja on vieläpä ihan ilmaista! (kesto 2min)

 

Keskiviikko 6.5.

Jonne, Juho ja viulisti-Meeri tänään karanteenikeikalla ystävyysteemalla - saa laulaa mukana. Mainiota sakkia nämä muusikot! (kesto 22 min.)

 

Tiistai 5.5.

Nyt tehdään yhdessä ihan peruskeittoa. Perus onkin monesti paras. Sitä on myös helppo muunnella. Hyvää ruokahalua!

 

Maanantai 4.5.

 Musiikilla on meihin monenlaisia parantavia ja hoivaavia vaikutteita. Mitä musiikki sinulle antaa?

 

Vanhemmat ODL Karanteenikamman aineistot löydät täältä!