Palveluasumista ikäihmisille

 

Vuokra-asuntoja ikäihmisille

Palveluasuminen on ratkaisu silloin, kun oma tai lähimmäisen kunto ja jaksaminen omassa kodissa alkaa mietityttämään. ODL:n uudet ydinkeskustan läheisyydessä, hyvien palveluiden äärellä, sijaitsevat vuokra-asunnot  ovat suunnattu ikäihmisille sekä tukea tarvitseville. Palveluiden läheisyys helpottaa omassa kodissa asumista ja luo turvallisuuden tunnetta elämään.

Keskustan läheisyys tarjoaa monipuolisia kulttuuri- ja kaupunkielämän virikkeitä arkeen. Kilometrin säteellä asunnosta löytyvät mm. rautatieasema, kaupunginteatteri, kirjasto, kauppakeskus ja merenranta sekä kauniit puistoalueet.

Saatavilla olevat palvelut

Asuntojen pihapiiristä löytyvät Terveystalon palvelut, apteekki, kahvila sekä lounasravintola. Lisäksi asukkaiden on mahdollista hankkia omaa arkea helpottavia, ja kuntoa ylläpitäviä palveluita. ODL Hoivapalveluiden palveluvalikoimaan kuuluvat mm. kotihoito, -sairaanhoito, -avustusta, siivouspalvelut, turvapalvelut, fysioterapia ja ravintopalvelut.

Fysioterapiapalvelu auttaa ikäihmisiä oman fyysisen toimintakyvyn ylläpidossa ja parantamisessa. Fysioterapian avulla ikäihminen pystyy  selviytymään omassa arjessaan paremmin ja asumaan kodissaan pidempään.

ODL tarjoaa myös muita  kotona asumista tukevia palveluita. Kuntosali-palvelua arjen toimintakyvyn säilyttämiseksi. Mielenrauha-palvelun, joka tarjoaa ammattilaisen keskusteluapua ja työkaluja mielen tasapainon ylläpitämiseen sekä Terveydeksi-palvelun, jossa sairaanhoitaja tekee kuntokartoituksen ja antaa opastusta terveelliseen elämään.

ODL:n diakonia- ja yhteisötoiminnan kautta on mahdollista osallistua erilaisiin virkistäviin ilmaisiin yleisötilaisuuksiin. Vapaaehtoistoiminnan avulla voi toimia esimerkiksi varamummona lapsiperheelle tai juttukaverina yksinäiselle. ODL:n keikka-avusta on mahdollista saada maksutta saattaja lääkäri- tai sairaalakäynnille, kaveri kauppareissulle tai ulkoilu- ja kävelyseuraa.

Turvallista ja esteetöntä asumista ikäihmisille

Isokatu 43 asunnoissa on panostettu turvallisuuteen sekä esteettömyyteen. Asuntojen keittiökalusteet ovat mitoitettu esteettömyyttä silmällä pitäen, samoin inva-mitoitettuihin wc tiloihin on asennettu turvallisuutta lisäävät tukikaiteet sekä kulkua helpottavat liukuovet. Tilavaan wc tilaan mahtuu myös oma pesukone. Talon hissi toimii puhesyntetisaattorin avulla ja ulko-ovet aukeavat automaattisesti. Lisäksi turvallisuus on otettu huomioon asentamalla asuntoihin sprinkleri sekä automaattinen paloilmoitinjärjestelmä. Lisäksi jokaisesta asunnosta löytyy varaus hälytysjärjestelmille.
Taloyhtiön alakerrassa on sauna johon käynti hissillä.

Huoneistotyypit

Vuokrattavana:
12 kpl   1h+ kt    (29,5- 31m2) 
8 kpl      2h+ kt    (46m2)      

Vuokra-asuntoihin on mahdollisuus saada Kelalta tukea asumistukikriteerien mukaisesti

Huoneistohin voi muuttaa vuoden 2021 alussa.

 

Tiedustelut:
Virpi Pietarinen
virpi.pietarinen(at)odl.fi