Tehostettu palveluasuminen


Hyvinvoivaa ja tasapainoista elämää palvelukodeissamme

Toimimme arvokkaan vanhenemisen puolesta yhdessä asukkaiden ja heidän omaistensa kanssa. Palvelukodissamme asuva vanhus saa turvallista hoivaa ja huolenpitoa ympäri vuorokauden.

Asukkaidemme hoitoa ja huolenpitoa ohjaa yhdessä asukkaan ja omaisten kanssa laadittu hoito- ja palvelusuunnitelma. Kannustamme ja tuemme asukkaita omien voimavarojen käyttöön päivittäisissä toimissa.

Vanhusten ja sotainvalidien asumispalvelut

ODL tarjoaa vanhuksille turvallista ja kotoisaa asumista sekä ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa Vesperkodeissa Oulussa ja Limingassa sekä Pieni Pelakuu –kodissa Kempeleessä. Pitkäaikaista tai jaksottaista asumista sekä hoitoa tarvitseville sotainvalideille tarjoamme kodin Sotainvalidien Veljeskodissa Oulussa.

Tarjoamme myös sotainvalidien ja -veteraanien avo- ja laitoskuntoutusta.

Asukkaaksi hakeutuminen

ODL:n palvelukoteihin hakeudutaan kunnan vanhustyön kautta. Asukkaaksi voi tulla kunnan myöntämällä palveluasumisen palvelusetelillä tai itsemaksavana asiakkaana. Tarkemmat hakuohjeet löydät palvelukotiemme Vesper-kodin ja Pieni Pelakuun sivuilta.

Hoitoa ja huolenpitoa, toimintakykyä tukien

Asukkaille tuttu ja turvallinen, koulutettu henkilökuntamme huolehtii asukkaiden päivittäisestä hyvinvoinnista. Olemme järjestäneet henkilökunnallamme lisäkoulutuksena validaatiokoulutusta.

Asukkaidemme arkeen kuuluu monenlainen virkistystoiminta: mm. käsitöiden tekeminen, musiikkituokiot, vapaaehtoisten vierailut ja ulkoilu. Muistelu on monelle asukkaallemme mieluista; juttelemme vanhoista tapahtumista, kuuntelemme asukkaille mieleistä musiikkia tai katsomme yhdessä vaikkapa vanhoja elokuvia.

Nykypäivässä pysymme lukemalla yhdessä päivän lehtiä ja seuraamalla uutisia sekä muita ajankohtaisia tapahtumia. Pappi vierailee palvelukodeissamme säännöllisesti. Omaiset ovat tärkeitä asukkaiden arjessa ja asukkaat odottavat omaisten vierailuja.

Teemme yhteistyötä sosiaali- ja terveysalan oppilaitosten kanssa. Opiskelijat uusine ajatuksineen ilahduttavat asukkaitamme järjestäen erilaista ryhmätoimintaa ja virkistyshetkiä.

Tervetuloa tutustumaan

Annamme mielellämme lisätietoja palvelukodeistamme. Pyydämme ystävällisesti sopimaan tutustumiskäynnit etukäteen.