Ylitornion Vesperkoti


Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö on rakentanut Ylitorniolle Kansanopiston pihapiiriin uuden vanhusten tehostetun 32 asuinpaikkaisen palveluasumisen kodin. Vesperkodissa ammattitaitoinen ja ystävällinen henkilökunta pitää huolen kodista ja sen asukkaista ympärivuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Koti koostuu neljästä pienkodista joissa jokaisessa asuu kahdeksan asukasta. Jokaisella asukkaalla on oma yhden hengen huone, jossa on inva-mitoitettu vessa, lisäksi kodissa on yhteiset tilat joissa tapahtuu mm. päivittäiset ruokailut.

Tehostettu palveluasuminen on ympärivuorokautista hoitoa ja huolenpitoa antava koti vanhuksille, jotka eivät enää selviydy aikaisemmassa kodissaan palveluiden turvin. Asukkaamme ovat mm. muistisairaita vanhuksia. Asukkailla on mahdollista saada omasta kotikunnastaan palveluseteli, jota kannattaakin kiinnostuneiden tiedustella omasta kotikunnastaan.

Palvelutuotannosta kodissa vastaa Oulun Diakonissalaitoksen säätiön omistama ODL Ylitornion Vesperkoti Oy.

Ylitornion Vesperkodin asukkaaksi hakeudutaan kotikunnan kautta

Hakeutuminen Ylitornion Vesperkodin asukkaaksi alkaa yhteydenotolla oman kotikunnan vanhuspalveluihin. Päätös palvelukotiasumisesta tehdään kokonaisvaltaisen palvelutarpeen arvion pohjalta oman kotikunnan SAS-työryhmässä. Lisätietoja ja hakemuksen palvelukotipaikkaan saat oman kotikuntasi vanhuspalveluista. Kotikunnalla voi olla käytettävissä palveluseteli tehostettuun palveluasumiseen.

Ylitornion Vesper-kodin asukkaaksi voi tulla oman kotikunnan myöntämällä palvelusetelillä tai maksamalla hoidosta itse.

Hoitomaksu 106,00 €/vrk
Ateriamaksu 14,29 €/vrk

Vuokrahinnat
 1 hh 569,20 € /kk
 Vuokra sisältää veden ja sähkön

Asukkaaksi palvelusetelillä

Palveluseteli on yksi kuntien tapa järjestää kuntalaisille hyvinvointipalveluja. Palvelusetelillä asiakas saa vapauden valita itselleen sopivimman palvelutuottajan. Palvelusetelin arvo määräytyy tulojen mukaan ja se kattaa osan hoitovuorokausimaksusta. Saadakseen kunnan maksusitoumuksen tai palvelusetelin, täytyy olla ensin yhteydessä oman kotikunnan vanhustyöhön tai SAS-työryhmään. Lue lisää palvelusetelistä

Jaana Kreivi-Leppänen
palveluesimies
0503126125
jaana.kreivi-leppanen@odl.fi
Ylitornion Vesper-koti
Alkkulanraitti 2, 95600 Ylitornio