Hoivakoti Vesperkoti: kuin oma, mukava koti Ylitorniolla

Hoivakoti Vesperkoti Ylitorniolla on turvallinen, viihtyisä ja esteetön tehostetun palveluasumisen koti ikäihmisille. Vesperkodissa asukkaat saavat elää laadukasta ja halutessaan hyvin toimeliastakin elämää – aivan kuin omassa aiemmassa kodissaan.

Vesperkodissa asukkaan toimintakykyä tuetaan ihan arjen normaaleissa puuhissa. Halutessaan asukkailla on mahdollisuus esimerkiksi auttaa pienissä kotiaskareissa, kuten kukkien hoidossa ja vaikka pyykkien viikkaamisessa, jos asukas pitää näistä toimista. Otamme huomioon jokaisen asukkaan elämänhistorian, mielenkiinnon kohteet ja aikaisemmat harrastukset tekemistä miettiessämme.

Parasta meillä on luonnonkaunis ympäristö ja omat keittiöt, joissa asukkaat saavat halutessaan osallistua ruoanlaittoon ja leipomiseen. Mikäpä muu toisikaan enemmän oman kodin tuntua, kuin itse valmistettu, maistuva ja terveellinen ruoka, sekä vastaleivotun pullan ja leivän tuoksu!

Hoivakoti Vesperkoti – liikuntaa, lettukestejä ja lämmin ilmapiiri

Hoivakoti Vesperkoti tarjoaa mahdollisuuden liikkumiseen sen verran kuin asukas haluaa ja jaksaa, oma terveys ja kunto huomioiden. Sisällä voi vaikka jumpata, ja liikkumaan innostaa myös oma liikuntapassi.

Viihtyisä ja turvallinen piha houkuttelee nauttimaan ulkoilusta. Esteettömässä pihapiirissä onkin helppoa liikkua hoitajan avustamana ympäri vuoden.

Kesällä järjestämme erilaista ohjelmaa ulkona. Grillaamme, paistamme lettuja, pelaamme pihapelejä ja retkeilemme kauniissa ympäristössä. Pihapiirissä on mukava rauhoittua ja nauttia kauniita kukkaistutuksia katsellen sekä lintujen laulua kuunnellen.

Järjestämme säännöllisesti erilaisia tapahtumia, joissa vieraina on lähialueen lapsia päiväkodista tai kouluista. Meillä käy vierailemassa paikallisia esiintyjiä sekä aika ajoin myös eläinystäviä.

Lisäksi kannustamme asukkaita hyvien ihmissuhteiden ylläpitoon niin kodin sisällä kuin läheisiin kodin ulkopuolella. Meille sukulaiset ja ystävät ovat aina tervetulleita vierailemaan.

”Parasta meillä on luonnonkaunis ympäristö ja omat keittiöt, joissa asukkaat saavat halutessaan osallistua ruoanlaittoon ja leipomiseen. Itse valmistettu ruoka sekä vastaleivotun leivän ja pullan tuoksu luovat oman kodin tuntua.”


Hoivakoti Vesperkoti – kodikkaat asunnot ja välittävä henkilökunta

• Hoivakoti jossa 4 pienkotia, jokaisessa pienkodissa 8 asukasta omissa huoneissa
• Viihtyisät yhteiset tilat, joissa ruokailemme päivittäin yhdessä
• Tehostettu palveluasuminen pääasiallinen asumismuoto
• Myös vuoro- ja intervallihoito sekä lyhytaikainen asuminen
• Välittävä, positiivinen, innostunut ja ammattitaitoinen henkilökunta
• Persoonan huomioivaa huolenpitoa ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänäHoivakoti Vesperkoti – sopivasti tekemistä, myös läheisten kanssa

• Yhdessä tekemisen riemua tai omaa rauhaa – asukkaan omien toiveiden mukaan
• Yhteinen asukaskokous kuukausittain toiminnan ideoimiseksi
• Kerhotoimintaa viikoittain, mm. askartelukerho, ”jauhopeukalot” ja liikuntakerho
• Vieressä kuntotalo, uimahalli ja kansanopiston harrastetilat
• Joulujuhla ja kesäinen puutarhajuhla yhdessä läheisten kanssa
• Kauempaa tulevilla läheisillä mahdollisuus yöpyä pihapiirissä

Hoivakoti Vesperkoti – asukkaaksi hakeminen alueelta Ylitornio, Tornio, Pello ym.

Hoivakoti Vesperkodissa on asukkaita laajalti myös Ylitornion ympäristöstä. Asukkaaksi voi hakea kauempaakin, esimerkiksi Torniosta.

Jos haluat hakea läheisellesi asukaspaikkaa Vesperkodista, ota ensin yhteyttä oman kotikunnan vanhuspalveluihin, josta saat lisätietoja ja hakemuksen. Päätös palvelukotiasumisesta tehdään oman kotikunnan SAS-työryhmässä, kokonaisvaltaisen palvelutarpeen arvion pohjalta.

Hoivakoti Vesperkoti – asukkaaksi myös palvelusetelillä

Palveluseteli on yksi kuntien tapa järjestää kuntalaisille hyvinvointipalveluja. Palvelusetelillä asiakas saa vapauden valita itselleen sopivimman palvelutuottajan.

Hoivakoti Vesperkodin asukkaaksi voi tulla maksamalla hoidosta itse tai oman kotikunnan palvelusetelillä. Palvelusetelin arvo määräytyy asukkaan tulojen mukaan ja kattaa osan hoitovuorokausimaksusta.

Kysy oman kotikunnan vanhustyöstä tai SAS-työryhmästä, onko heillä käytössä palveluseteli tai maksusitoumus tehostettuun palveluasumiseen!

Lue lisää palvelusetelistä

 

 

 

 

 

 

Jaana Kreivi-Leppänen
sairaanhoitaja
050 312 6126
Jenni Torkell
palveluesimies
050 312 6125
jenni.torkell(at)odl.fi
Vuorossa oleva
vastuuhoitaja
050 312 6127
Ylitornion Vesperkoti
Alkkulanraitti 2 C, 95600 Ylitornio
050 312 6125