Tehostettua palveluasumista Ylitornion Vesperkodissa


Luonnonkauniilla paikalla sijaitseva Ylitornion Vesperkotimme on turvallinen, viihtyisä, omaa toimintakykyä ylläpitävä ja esteetön koti ikäihmisille.

Vesperkoti koostuu neljästä pienkodista joissa jokaisessa asuu kahdeksan ihmistä. Oman huoneen lisäksi kodissa on viihtyisät yhteiset tilat. Yhteisissä tiloissa nautitaan toisten seurasta sekä ruokaillaan yhdessä päivittäin. Kodissa asukkaat saavat kokea sekä yhdessä tekemisen riemua että omaa rauhaa oman valintansa mukaan.

Laadukasta palveluasumista ja kodinomaista arkea


Vesperkodissa panostetaan laadukkaaseen elämään, toimintakyvyn tukemiseen ja ylläpitämiseen.

Toimintakyvyn ylläpitoa aktivoidaan erilaisin arjen keinoin. Asukkailla on mahdollisuus omien halujensa mukaan osallistua arjen tekemiseen esimerkiksi leipoen pullaa tai auttaen pienissä askareissa. Kodikkuutta tuo myös päivittäinen itse valmistettu ruoka ja vastaleivotun pullan tuoksu. Ruoan valmistuksessa panostetaan erityisesti ruoan maittavuuteen ja terveellisyyteen.

Kodissa aktivoidaan liikkumaan oman terveydentilan mahdollistamalla tavalla. Sisätiloissa on mahdollista jumpata liikuntapassin innoittama. Kotimme viihtyisä ja turvallinen pihapiiri taas houkuttelee nauttimaan ulkoliikunnasta ja ulkoilusta. Liikkuminen esteettömässä pihapiirissä onkin helppoa hoitajan avustama ympäri vuoden.

Kesällä järjestämme säännöllisesti erilaista ulko-ohjelmaa; grillaamme, teemme lettuja, järjestämme pihapelejä tai retkeilemme luonnonkauniissa ympäristössä. Pihapiirissä on mukava rauhoittua ja nauttia katsellen kauniita kukkaistutuksia ja kuunnellen lintujen laulua.

Vesperkotimme on koti jossa eletään normaalia kodin arkea turvallisessa ympäristössä.

Vesperkotimme ammattitaitoinen ja välittävä henkilökuntamme pitää huolta kotimme asukkaista ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Kotimme tarjoaa myös lyhytaikaista asumista sekä vuoro- ja intervallihoitoa.

Ylitornion Vesperkodin asukkaaksi hakeudutaan kotikunnan kautta


Ylitornion Vesperkodissa on asukkaita laajalta alueelta Ylitornion ympäristöstä. Asukkaaksi voi hakeutua kauempaakin mm. Torniosta. Hakeutuminen Vesperkodin asukkaaksi alkaa yhteydenotolla oman kotikunnan vanhuspalveluihin. Päätös palvelukotiasumisesta tehdään kokonaisvaltaisen palvelutarpeen arvion pohjalta oman kotikunnan SAS-työryhmässä. Lisätietoja ja hakemuksen palvelukotipaikkaan saat oman kotikuntasi vanhuspalveluista. Kotikunnalla voi olla käytettävissä palveluseteli tehostettuun palveluasumiseen.

Ylitornion Vesper-kodin asukkaaksi voi tulla oman kotikunnan myöntämällä palvelusetelillä tai maksamalla hoidosta itse.

Asukkaaksi palvelusetelillä

Palveluseteli on yksi kuntien tapa järjestää kuntalaisille hyvinvointipalveluja. Palvelusetelillä asiakas saa vapauden valita itselleen sopivimman palvelutuottajan. Palvelusetelin arvo määräytyy tulojen mukaan ja se kattaa osan hoitovuorokausimaksusta. Saadakseen kunnan maksusitoumuksen tai palvelusetelin, täytyy olla ensin yhteydessä oman kotikunnan vanhustyöhön tai SAS-työryhmään. Lue lisää palvelusetelistä

Jaana Kreivi-Leppänen
palveluesimies
050 3126 125
jaana.kreivi-leppanen@odl.fi
Satu Mattinen
Sairaanhoitaja
050 3126 126
Vuorossa oleva
vastuuhoitaja
050 3126 127
Ylitornion Vesperkoti
Alkkulanraitti 2C, 95600 Ylitornio
050 3126 125