Sotainvalidien Veljeskoti: leppoisaa eloa sotiemme veteraaneille

Sotainvalidien Veljeskoti Oulussa on sotainvalidien oma palvelukoti, jossa asuu varsinaisia teräsmiehiä – täällä kisataan vaikka mölkkymestaruudesta tai lähdetään katsomaan Oulun Kärppien ottelua, vaikka asukkaiden keski-ikä on jo 95 vuotta. Sotainvalidien Veljeskodissa eletäänkin hyvin leppoisaa, virkeää elämää kuin omassa kodissa.

Sotainvalidien Veljeskodissa otamme huomioon jokaisen asukkaan oman elämänhistorian ja saavutukset, persoonan ja tavat sekä omat mielenkiinnon kohteet. Ystävällinen ja ammattitaitoinen henkilökuntamme pitää huolen siitä, että asukkaat saavat parasta hoivaa ja huolenpitoa ympäri vuorokauden.

Veljeskoti on toiminut vuosikymmeniä ODL:n tiloissa. Terveyspalvelut saamme sujuvasti ja nopeasti läheltä. Teemme tiivistä yhteistyötä mm. oman, nimetyn lääkärin kanssa.

Arjessa tarjoamme mukavaa tekemistä yhteisessä päiväsalissa, mutta kunnioitamme myös sitä, jos asukas haluaa olla omassa rauhassaan. Toimintaan saa osallistua ihan oman halun, voinnin ja jaksamisen mukaan.

Kannustamme hyviin ihmissuhteisiin sekä kodissa että kodin ulkopuolella, ja toivotamme sukulaiset ja ystävät tervetulleiksi milloin vain. Veljeskoti sijaitsee keskeisellä paikalla Oulun keskustassa, joten tänne on helppo tulla.


Sotainvalidien Veljeskoti: virkeää arkea ja tekemistä

Veljeskodilla käy paljon vapaaehtoistyöntekijöitä ODL:lta, Sotainvalidien Veljesliitosta, Rotary-järjestöstä ja seurakunnasta. Mukavaa vaihtelua arkeen tuovat mm. sanomalehti Kalevan lukija kerran viikossa, ulkoilukaverit, porinapiirin vetäjät, musiikki ja yhteislaulu sekä yhteiset retket.

Veljeskodissa järjestetään arkipäivisin fysioterapeutin ohjaamia ryhmiä. Asukkaiden käytössä on lisäksi kuntosali ja Weela-kotikuntoutuslaite. Viikonloppuisin Veljeskodin omat hoitajat ohjaavat erilaisia virikeryhmiä. Urheilun ja penkkiurheilun vastapainoksi saatamme myös vaikka istuttaa kesäkukkia parvekkeelle.


”Sotainvalidien Veljeskodissa parasta on pitkäaikainen ja tuttu henkilöstö, jotka ovat vastassa aina, kun saavun omalle suunnitellulle hoitojaksolle. Tuttua ja turvallista!”


Sotainvalidien Veljeskoti: mukavaa eloa Eerolassa tai Laurilassa

• oma, yhden hengen huone Eerolassa tai Laurilassa
• mahdollisuus sisustaa huone omilla tavaroilla ja muistoilla
• jaksoittaisessa hoidossa majoitus myös kahden hengen huoneissa

Sotainvalidien Veljeskoti: asukkaaksi Valtiokonttorin kautta

Sotainvalidien Veljeskodissa on mahdollisuus vakituiseen tai jaksoittaiseen asumiseen.
Asukkaaksi haetaan Valtiokonttorin kautta. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärinlausunto toimintakyvystä. Asumisen ja hoidon kustannuksista vastaa täysimääräisesti Valtiokonttori.

Vakituiseksi asukkaaksi voi hakea kun:

• sotavammaprosentti tai haitta-aste on vähintään 10 %
• henkilö ei terveydentilan vuoksi selviydy enää kotona.

Jaksottaisia laitoshuoltojaksoja voi hakea kun:

• haitta-aste on vähintään 10 %
• pysyvän laitoshoidon tarvetta ei vielä ole
• asiakas tarvitsee tukea jäljellä olevan toimintakyvyn ylläpysymiseen

Jaksoittaisen hoidon asiakas asuu vuoroin kotona, vuoroin Veljeskodissa, yleensä 1-2 viikon jaksoissa.

Sotainvalidien Veljeskotiin voi hakeutua myös kuntoutukseen. Kuntoutukseen ovat oikeutettuja:

• sotainvalidit
• vaikeavammaisten sotainvalidien puolisot
• sotalesket
• sotainvalidien lesket
• rintamaveteraanit ja heidän puolisonsa
• lotat

Kuntoutukseen haetaan Valtiokonttorin kautta. Ensimmäisellä hakukerralla hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärinlausunto. Lotta-tunnuksen saaneet voivat hakea kuntoutukseen Lotta Svärd -säätiön kautta. Veteraanikuntoutukseen hakeudutaan oman kunnan veteraaniasiamiehen kautta.