Pieni Pelakuu -palvelukoti Kempeleen Haapamaalla


Palvelukoti Pieni Pelakuu tarjoaa laadukkaat asumispalvelut kauniilla ja rauhallisella omakotialueella. Pienessä Pelakuussa on kaksi erillistä hoivakotia. Suojaisessa pihapiirissä ja mukavassa lähimaastossa asukkaamme voivat ulkoilla hoitajien avustamana.

Asukkaaksi hakeudutaan kunnan vanhustyön kautta

Asukkaaksi Pieni Pelakuu -palvelukotiin voi hakeutua kunnan maksusitoumuksella, palvelusetelillä tai maksaen hoidosta itse. Oulun ja Pudasjärven kaupungit sekä Limingan ja Tyrnävän kunta ovat hyväksyneet Pienen Pelakuun tehostetun palveluasumisen palvelusetelituottajaksi. Pienellä Pelakuulla on myös sopimus palvelun tuottamisesta Kempeleen kunnan kanssa.

Asumisen ja hoidon kustannukset

Asukkaan kustannukset Pienessä Pelakuussa muodostuvat vuokrasta, sähkö- ja vesimaksusta, ateriamaksusta ja hoitomaksusta. Asukkaan on mahdollista hakea Kelan eläkettä saavan hoitotukea ja asumistukea. Hoitotuen saamisen ratkaisee terveydentila. Asumistuki on tulosidonnainen.  Lue lisää: KELA:n laskurit

Hoitomaksu 114,24 €/vrk
Ateriamaksu 14,29 €/vrk

Vuokrahinnat
 1 hh 503,29€ – 589,32€ /kk
 2 hh 411,44€ /kk
 Vuokra sisältää veden ja sähkön.

Asukkaaksi palvelusetelillä

Palveluseteli on yksi kuntien tapa järjestää kuntalaistensa hyvinvointipalveluja. Palvelusetelillä asiakas saa vapauden valita itselleen sopivimman palveluntuottajan. Palvelusetelin arvo määräytyy tulojen mukaan ja se kattaa osan hoitovuorokausimaksusta. Asiakas maksaa itse palvelusetelin arvon ja palvelun hinnan välisen erotuksen omavastuuosuutena. Saadakseen kunnan maksusitoumuksen tai palvelusetelin, täytyy olla ensin yhteydessä oman alueen palveluohjaajaan tai sas-keskukseen. Lue lisää palvelusetelistä.

Pieni Pelakuu on hyväksytty palvelusetelituottajaksi vanhusten tehostetussa palveluasumisessa Oulun ja Pudasjärven kaupungin sekä Limingan kunnan osalta. Näiden kuntien myöntämät palvelusetelit oikeuttavat asumiseen Pieni Pelakuussa. Palvelusetelillä hoidon kustannukset koostuvat hoitovuorokausimaksusta, ravintopäivämaksusta ja vuokrasta, joka sisältää sähkön ja veden. Vuokra määräytyy huonekoon mukaan.

Maija Hyttinen
palveluesimies
050 312 8262
maija.hyttinen@odl.fi
Hoitajat Kangastie 2
050 312 5990
Pieni Pelakuu
Kangastie 2, 90450 Kempele