Vesper-koti Oulun Heinäpäässä


Vesper-koti on tarjonnut turvallisen kodin oululaisille vanhuksille jo yli viidenkymmenen vuoden ajan.

Vesper-kodin asukkaalla on yhden hengen huone tilavalla wc- ja suihkutilalla varustettuna. Jokaisessa huoneessa on valmiina sänky, muutoin asukkaalla on mahdollisuus kalustaa kotinsa mieleisekseen. Kodin yhteiset oleskelutilat ovat viihtyisät ja turvalliset. Erityisesti kesäisin asukkaat nauttivat Vesper-kodin kauniista ympäristöstä.

Vesper-kodin asukkaaksi hakeudutaan kaupungin kautta

Hakeutuminen Vesper-kodin asukkaaksi alkaa yhteydenotolla kaupungin vanhuspalveluihin. Oululaiset ottavat yhteyttä hyvinvointipalveluiden palveluohjausyksikköön. Päätös palvelukotiasumisesta tehdään kokonaisvaltaisen palvelutarpeen arvion pohjalta kaupungin SAS-työryhmässä.

Vesper-kodin asukkaaksi voi tulla kaupungin myöntämällä palvelusetelillä tai maksamalla hoidosta itse.

Asumisen ja hoidon kustannukset

Asukkaan maksut Vesper-kodille muodostuvat vuokrasta, ateriamaksusta ja hoitomaksusta. Vuokra sisältää maksun vedestä ja sähköstä. Palveluseteli kattaa osan hoitomaksusta. Palvelusetelin arvon ja hoitopäivämaksun välisen eron asukas kustantaa itse. Lisäksi asukkaan on mahdollista hakea Kelan eläkkeensaajan hoitotukea ja asumistukea. Hoitotuen saamisen ratkaisee terveydentila. Asumistuki on tulosidonnainen. Lue lisää: KELA:n laskurit

Hoitomaksu 116,54 €/vrk
Ateriamaksu 14,29 €/vrk

Vuokrahinnat
 1 hh 667,44€ – 700€ /kk
 2 hh 458,52€ /kk
 Vuokra sisältää veden ja sähkön.

Asukkaaksi palvelusetelillä

Palveluseteli on yksi kuntien tapa järjestää kuntalaistensa hyvinvointipalveluja. Palvelusetelillä asiakas saa vapauden valita itselleen sopivimman palveluntuottajan. Palvelusetelin arvo määräytyy tulojen mukaan ja se kattaa osan hoitovuorokausimaksusta. Asiakas maksaa itse palvelusetelin arvon ja palvelun hinnan välisen erotuksen omavastuuosuutena. Saadakseen kunnan maksusitoumuksen tai palvelusetelin, täytyy olla ensin yhteydessä oman alueen palveluohjaajaan tai sas-keskukseen. Lue lisää palvelusetelistä.

 

Oulun kaupungin palvelusetelilaskuri

Laskurin avulla voi alustavasti arvioida yksineläjän säännöllisen kotihoidon palvelusetelin arvot/tunti eri vuorokauden aikoina ja viikonpäivinä. Palvelusetelin arvo vähennetään palveluntuottajan tuntihinnasta ja erotus jää asiakkaan maksettavaksi (omavastuuosuus).

Heinäpään Vesper-koti
Isokatu 88, 90120 Oulu
Hoitajat
08 561 8383
Outi Rautio
palveluesimies, sairaanhoitaja
050 312 5625
outi.rautio(at)odl.fi