Vanhusten päivätoiminta Vesper-kodissa


Päivätoiminta - vireyttä ja hyvinvointia omaishoitajalle ja hoidettavalle 

Avoin päivätoiminta Oulun Vesper-kodissa tarjoaa virkistystä hoidettavalle ja lepotauon omaishoitajalle. Ohjelmallisen päivätoiminnan aikana ODL:n henkilökunta huolehtii hoidettavasta, jolloin omasihoitajalla on mahdollisuus käydä omissa harrastuksissa tai vaikka Vesper-kodin kuntosalilla. Päivätoiminta on tarkoitettu omaishoitajan vapaan järjestämiseksi.

Virkistystä vanhukselle ohjaajan avustaman

Päivätoimintaan sisältyy lounas, välipala, keskustelua ja ohjattua toimintaa, esimerkiksi kädentaitoja ja kevyttä liikuntaa. Otamme toiminnassamme huomioon vaihtuvat vuodenajat, juhlapyhät ja muut kalenterivuoden kohokohdat. Päivätoimintaan osallistuvalla tulee olla mukana omat, päivän aikana tarvittavat lääkkeet, henkilökohtaiset apuvälineet, laitteet ja hygieniatuotteet. Ohjaajat avustavat osallistujia tarvittaessa liikkumisessa ja wc-käynneissä.

Omaa vapaa-aikaa omaishoitajalle

Omaishoitaja saa päivätoiminnan ajaksi omaa, tärkeää vapaa-aikaa ja sitä kautta lisää voimavaroja omaishoitajan arkeen. Päivätoiminnan aikana omaishoitaja voi huolehtia omasta hyvinvoinnistaan viettämällä tärkeää omaa aikaa.

Toimintaan pääsee mukaan omaishoidn vapaan palvelusetelillä tai maksamalla palvelusta itse.