Omaishoitajaperheen kotikuntoutus

Kotikuntoutuksella lisää elämänlaatua


Kotikuntoutus on tarkoitettu omaishoitajille- ja hoidettaville. Sen tavoitteet on edistää toimintakykyä, hyvinvointia ja kotona jaksamista. Kotikuntoutus auttaa selvitymään omassa kodissa mahdollisimman pitkään ja samaan lisää voimavaroja arkeen.

Kotikuntoutus on kunnon ja jaksamisen ylläpitoa

Kotikuntoutusjakso tapahtuu tutussa ympäristössä omassa kodissa, jakso kestää noin 11 kuukautta, jonka aikana kotikäyntejä on yhteensä kuusi kertaa. Kotikäynneillä selvitetään myös fyysistä jaksamista kuntomittauksilla, sekä testataan muistia ja mielialaa. Testitulosten perusteella annetaan yksilöllistä opastusta arjessa selviytymiseen. Lisäksi voimistellaan ja käydään läpi yhdessä kodin turvallisuuteen liittyviä asioita.

Tukea, opastusta ja uusia aioita elämään

Kuntoutusjakson aikana huolehditaan kuntoon myös tavittavat apuvälineet, tukimuodot, etuudet ja muut palvelu. Kerrotaan hyödyllistä tietoa Oulun kaupungin palveluista sekä Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n toiminnasta. Ennen kaikkea rohkaistaan löytämään tukea ja uusia asioita elämään.

Kotikuntoutuksen tarjoaa Oulun kaupunki ja se on maksutonta. Kotikuntoutukseen hakeutumisesta voi kysyä palveluohjaajalta. Kotikäynnit kuntoutusjaksolla toteuttaa ODL Hoivapalvelut Oy:n sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset.