MERKE - Merkityksellistä elämää

    

Tiedote: Merke hanke on päättynyt 31.5.2022. Kiitämme kaikkia hankkeessa mukana olleita henkilöitä ja verkostokumppaneita.

Merken loppuraporttivideoon voit tutustua tästä linkistä. 

https://youtu.be/8X30Lkh4RYA

Merke 

  • mielekästä tekemistä ja rytmiä arkeesi
  • yhdessä olemista ja uusia sosiaalisia kokemuksia
  • mahdollisuutta laajentaa elämää kotipiirin ulkopuolelle
  • kuuntelijaa, kavereita, asiantuntijaa tai rohkaisijaa
  • polkuja koulutukseen, työelämään tai kuntoutumiseen

Merken olohuone

On paikka, jonne voit tulla omana itsenäsi. Olkkari tarjoaa mielenkiintoisia keskusteluita, yhdessä liikkumista ja virkistäytymistä oman elämän tueksi. Lisäksi käymme kulttuuripaikoissa ja teemme retkiä lähiympäristöön.  Ohjattu olkkari toimii Oulun keskustassa, Isokatu 47 2.krs erillisen viikko-ohjelman mukaisesti. Korona-aikana olkkari voi toimia myös digitaalisesti.

Olkkaritoiminta on ammattilaisten ohjaamaa ja keskeisenä toimintaperiaatteenamme on kuulluksi ja nähdyksi tuleminen. Olkkarissa sinulla on mahdollisuus tutkailla oman elämäsi sisältöä ja suuntaa ja saada mahdollisesti uusia ideoita elämääsi. Olkkarissa noudatamme vertaisryhmän pelisääntöjä, kuten vaitiolovelvollisuutta ja toisten kunnioittamista.

Merkessä sinulla on myös mahdollisuus henkilökohtaisen ohjaajan palveluihin, jotka räätälöidään tarpeesi mukaan. Yksilötapaamisilla voimme paneutua tilanteeseesi syvemmin. Voit halutessasi osallistua sekä olkkariin että henkilökohtaiseen ohjaukseen tai vain toiseen. Tapaamiset voimme toteuttaa toimistolla tai etäpalveluin. Käytössä on myös Merke chat.

Osallistuminen on vapaaehtoista ja ilmaista ja voit valita viikko-ohjelmasta itseäsi kiinnostavat aiheet. Mukaan voit tulla milloin vain ja viipyä niin kauan kuin haluat. Viikko-ohjelma löytyy facebook sivultamme ja lähetämme sen asiakkaille viikoittain.

Kenelle?

Toimintamme on tarkoitettu oululaisille 18–65 –vuotiaille työttömille tai työelämän ulkopuolella oleville henkilöille. Voit olla työtön työnhakija, sairauslomalla, kuntoutustuella / eläkkeellä, kotiäiti tai – isä tai opiskelija. Asiakasesitteemme löydät tästä.                                 

Voit lähestyä meitä ODL Sosiaalisen kuntoutuksen yhteisen palveluneuvonnan kautta, josta löytyy myös sähköinen yhteydenottolomake tai ottamalla yhteyttä suoraan Ullaan, Tuulaan tai Miraan. Uusille asiakkaille pidämme alkuinfon erikseen sovittuna ajankohtana. Voit tiedustella Merken toiminnasta myös oman palveluverkostosi asiantuntijoilta.

Lisätietoja

Ulla Kaipainen, projektipäällikkö, puh. 050 312 5694

Mira Aatsinki, palveluohjaaja, puh. 050 312 5880

Tuula Verkasalo, palveluohjaaja, puh. 050 312 5742 (poissa 2.5.2022 lähtien)

etunimi.sukunimi(at)odl.fi

Merke toimi 1/2019–5/2022 välisenä aikana ja sitä rahoittivat ESR (Euroopan sosiaalirahasto), Oulun kaupunki ja ODL säätiö.