Perhekuntoutus Familia

 

Tarjoamme kunnille lapsiperheiden perhearviointia ja -kuntoutusta perhekuntoutusyksikkö Familiassa Kempeleessä. Yksikkö sijaitsee aivan kunnan keskustan alueella. Voimme vastaanottaa  viisi perhettä laitoskuntoutukseen ja ensikotijaksoille. Perhekuntoutusyksikkö Familiassa on henkilökunta paikalla viikon jokaisena päivänä klo 7:30-21:00 välillä ja yöaikainen etäpäivystys.

 

Mitä perhekuntoutuksessa tehdään?

Perhekuntoutus on intensiivistä, kuntouttavaa työtä, jossa lähdetään muuttamaan perheen sisäisiä toimintamalleja ja perheenjäsenten omia käyttäytymismalleja, tavoitteena pysyvä muutos perheen toiminnassa. Tiiviin, ympärivuorokautisen työskentelyn avulla voidaan yhdessä perheen kanssa tunnistaa ja lähteä korjaamaan vahingollisia malleja ja toimintaa. 

 

Keitä perhekuntoutuksessa työskentelee?

Työtä tekevät ODL:n perhekuntoutuksen ammattilaiset. Varsinaista kuntoutustyötä tekee moniammatillinen tiimi, josta osalla on eriasteisia terapiakoulutuksia. Kaikilla työntekijöillä on pitkäaikainen kokemus ja osaaminen perheiden ja lasten kanssa työskentelystä.

 

Kuusi perheasuntoa viihtyisässä pihapiirissä lähellä Kempeleen palveluja

Perhekuntoutus Familian asunnot sijaitsevat taloyhtiömäisesti samassa, rauhallisessa ja viihtyisässä pihapiirissä. Familian asunnot ovat kolmen huoneen ja keittiön asuntoja omalla saunalla, ja niitä on pihapiirissä yhteensä kuusi. Yksi asunto muuntuu tarvittaessa neliöksi.

Perhekuntoutus Familian lähellä sijaitsee ostoskeskus Zeppelin sekä muita kauppoja. Kulkuyhteydet ovat hyvät: linja-autoja kulkee säännöllisesti Kempeleen ja Oulun välillä.

 

Lyhyt matka kouluun ja liikkumaan

Kempeleen kaksi peruskoulua sijaitsevat perhekuntoutus Familian lähellä. Kirkonkylän yhtenäiskoulu on kolmen kilometrin päässä, ja Ylikylän yhtenäiskoulu alle kahden kilometrin päässä.

Kempeleessä sijaitsee myös suosittu ja kehuttu uimahalli Zimmari. Aivan lähimaastosta löytyvät lisäksi Padel-kenttä, kaksi leikkipuistoa sekä sisäleikkipuisto Leo’s Leikkimaa. Läheisellä Köykkyrin ulkoilualueella on hienot mahdollisuudet niin kesä- kuin talviurheiluunkin.

 


Vastaava ohjaaja
Valtteri Kohvakka
p. 0400 353179
valtteri.kohvakka(a)odl.fi