Avustusta lasten harrastuksiin ja talousvaikeuksissa oleville

 

Oulun Diakonissalaitoksen avustustoimikunta jakaa avustuksia Oulun seudulla / Pohjois-Suomessa asuvien  vähävaraisten lasten ja nuorten harrastusvälineiden hankkimista tai harrastusmaksujen maksamista varten.

Talousvaikeuksissa oleville pohjoissuomalaisille lahjoitetut varat ohjaamme Oulun hiippakunnan diakoniatyön kautta tukea tarvitseville.

Hae avustusta lapsen tai nuoren harrastamiseen

Voit hakea avustusta Oulun seudulla / Pohjois-Suomessa asuvan 7-18-vuotiaan lapsesi harrastuksen toimintamaksuihin tai harrastusvälineisiin.

Kriteerinä avustuksen saamiselle on todistettavissa oleva vähävaraisuus ja lapsen harrastusinto. Vähävaraisuuden määrittelyssä käytetään Tilastokeskuksen pienituloisuusrajoja.

Avustuksia on myönnetty mm. salibandyn, lentopallon, jalkapallon, jääkiekon, painin, tanssin ja musiikin harrastajille.

Avustustoimikunta käsittelee hakemuksen luottamuksellisesti 3 viikon kuluessa hakemuksen vastaanottamisesta. Kesäaikaan käsittelyaika on enintään 6 viikkoa. Päätöksestä ilmoitetaan sinulle kirjallisesti.

Avustuksen enimmäismäärä on noin 400 euroa vuodessa. Avustus maksetaan lapsen tai nuoren joukkueen tai harrastusjärjestön tilille tai annetaan maksusitoumuksena välineiden hankkimista varten.

Lisätietoja avustusten hakemisesta lasten ja nuorten harrastamiseen Jani Luukkoselta ODL: PAKU/Nuorten palvelut (jani.luukkonen(at)odl.fi, puh. 050 312 5775).

Näin haet avustusta lapselle tai nuorelle

Toimita avustushakemus täytettynä ja allekirjoitettuna osoitteeseen:

Oulun Diakonissalaitoksen avustustoimikunta
PAKU/Nuorten palvelut
PL 365
90101 Oulu

Talousahdingossa oleva

Jos olet talousahdingossa oleva pohjoissuomalainen, ota yhteys seurakuntasi diakoniatyöntekijään. Hän kartoittaa tilannettasi ja kartoituksen jälkeen mahdollisesti tekee hakemuksen avustuksesta. Avustuksilla voidaan maksaa laskuja tai se annetaan ostositoumuksena ruokaan ja hygieniatuotteisiin.