Avoimia vapaaehtoistehtäviä

 

Haemme vapaaehtoisia seuraaviin tehtäviin:

Keikka-apua ikääntyneille
Haluatko tehdä vapaaehtoistyötä silloin tällöin? Keikkalaisena voit olla iloksi harvakseltaankin.
Esimerkkejä keikka-avun tehtävistä, joissa voit toimia oululaisen seniorin tukena:

  • saatajana lääkäri- tai sairaalakäynnillä
  • kaverina kauppareissulla
  • apuna tietokoneen tai internetin käytöss
  • kännykän käytön opastajana
  • kävely- ja ulkoiluseurana
  • tukena lomakkeiden täyttämisessä
  • lehdenlukukaverina

Lisää keikka-avusta: Tuula Karvonen, keikkavapaaehtoistoiminnan koordinaattori, puh. 050 312 5680, tuula.karvonen(at)odl.fi


 
Juttuseuraa mummolle tai papalle

Oululainen ikäihminen kaipaa juttuseuraasi! Yhteinen juttutuokio virkistää ja tuo vaihtelua vanhuksen elämään. Voitte tavata joka toinen viikko tai vaikka kerran kuukaudessa. Sinä vapaaehtoisena määrität tapaamisten tiheyden. Toivomme kuitenkin, että voit toimia juttelukaverina vähintään vuoden ajan. Ajankohdan juttutuokioille voit valita sen mukaan, mikä sinulle parhaiten sopii: päiväsaikaan, illalla tai viikonloppuna.

Tapaamisenne, vaikka harvakseltaankin, voivat olla vanhuksen tähtihetkiä - ja miksei sinunkin! Ilmoittaudu kiinnostuneeksi – se ei sido sinua vielä mihinkään.


 
Ulkoilu- ja juttukavereita Vesper-kotiin Liminkaan ja Heinäpäähän sekä Pieneen Pelakuuhun Kempeleeseen

Vanhusten palvelukodin asukkaat ilahtuisivat käynneistäsi. Voit mennä juttelemaan, ulkoilukaveriksi tai vaikka lukemaan päivän lehteä. Jos olet musiikin harrastaja, voit ilahduttaa vanhuksia soittamalla tai laulamalla. Voit vierailla Limingan tai Heinäpään Vesper-kodissa tai Kempeleen Pelakuu-kodissa 1-2 kertaa kuukaudessa tai vaikka joka viikko. Käyntisi tuovat paljon iloa vanhusten arkeen.

Jos haluat alkaa ystäväksi tai  juttu-/ulkoiluseuraksi, soita tai laita viestiä: tanja.tanhua(at)odl.fi, puh. 050 312 5817. 
 

 

Uutta: Koulutamme vapaaehtoisia liikuntakaveriksi 15-29 -vuotiaille nuorille ti 27.10.2020 klo 17-20!

Haluaisitko toimia vapaaehtoisena kaverina nuorelle ja samalla liikkua itsekin? Etsimme liikuntakavereita 15-29 -vuotiaille nuorille tueksi liikunnan harrastamiseen. Liikuntakaveri voi esimerkiksi lähteä juttukaveriksi kävelylle tai mukaan testaamaan uutta lajia. Liikuntakaveriparit valitaan yhteisten kiinnostuksen kohteiden mukaan ja kaverukset voivat sopia keskenään kuinka usein he tapaavat toisiaan.

Koulutus toteutetaan etäkoulutuksena yhteistyössä Nova2 -hankkeen kanssa. Ilmoittautuneet saavat linkin sähköpostitse. Ilmoittaudu mukaan 23.10.2020 mennessä tämän linkin kautta.


Ota yhteyttä myös, jos sinulla on jokin muu idea vapaaehtoistyöhön. Kiinnostuksesta ilmoittaminen ei sido sinua vielä mihinkään.
Lyhyenkin hetken antaminen voi tuoda merkittävää iloa!