Haluatko tehdä hyvää? Kiinnostaako vapaaehtoistyö?

 

Haluaisitko tuoda iloa yksinäisen tai apua tarvitsevan ikäihmisen elämään? Tai toimia vapaaehtoisena maahanmuuttajien parissa?

Vapaaehtoistoiminnassa annat aikaasi tukea tarvitsevalle tai yhteistä hyvää edistävään toimintaan. Voit tehdä vapaaehtoistyötä säännöllisesti tai keikkaluonteisesti, toiveesi mukaan ja elämäntilanteeseesi sopivalla tavalla. Saat perehdytyksen, tukea ja tarvittaessa myös koulutusta tehtävään.

ODL:n vapaaehtoisena voit toimia esimerkiksi:

  • keikka-apuna ikääntyneelle, esimerkiksi seurana ulkoilussa, kauppareissulla tai tapahtumissa tai opastajana tietokoneen, internetin ja muun tekniikan käytössä
  • yksinäisen juttuseurana
  • maahanmuuttajan kaverina
  • ulkoiluttajana tai lehden lukijana vanhusten palvelukodissa
  • kirjallisuus- tai musiikkipiirin vetäjänä
  • nuorten Walkers-kahvilassa

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tästä:

Juuri nyt haemme:

Keikka-apua ikääntyneille

Haluatko tehdä vapaaehtoistyötä silloin tällöin? Keikkalaisena voit olla iloksi harvakseltaankin.

Esimerkkejä keikka-avun tehtävistä, joissa voit toimia oululaisen seniorin tukena:
•saattajana lääkäri- tai sairaalakäynnillä
•kaverina kauppareissulla
•apuna tietokoneen tai internetin käytössä
•kännykän käytön opastajana
•kirjastokaverina
•kävely- ja ulkoiluseurana
•tukena lomakkeiden täyttämisessä
•lehdenlukukaverina

Lisää keikka-avusta ja Tanja Tanhua, keikkavapaaehtoistoiminnan koordinaattori, puh. 050 312 5817, tanja.tanhua(at)odl.fi

 

Jutteluseuraa mummolle tai papalle

Mummo/pappa Oulussa kaipaa jutteluseuraasi. Yhteinen juttelutuokio virkistää ja tuo vaihtelua vanhuksen elämään. Voitte tavata joka toinen viikko tai vaikka kerran kuukaudessa. Sinä vapaaehtoisena määrität tapaamisten tiheyden. Toiveena kuitenkin on, että voit toimia juttelukaverina vähintään vuoden ajan. Voit toimia juttelukaverina päiväsaikaan, illalla tai viikonloppuna.

Tapaamisenne, vaikka harvakseltaankin, voivat olla vanhuksen tähtihetkiä - ja miksei myös sinunkin! Ilmoittautumisesi kiinnostuksesta jutteluseuraksi ei sido sinua vielä mihinkään.

 

Ystäviä maahanmuuttajille


Monet maahanmuuttajanaiset kaipaavat kontakteja suomalaisen kantaväestön kanssa. Tapaamiset voivat olla kahvittelua, ulkoilua tai yhteistä harrastamista. Voitte tavata viikoittain tai vaikka kerran kuussa.

Autat uutta ystävääsi tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin ja tapoihin ja samalla opit itse paljon uutta. Pyrimme löytämään sinulle ystävän, jonka kanssa sinulla on yhteisiä kiinnostuksen kohteita, harrastuksia tai vaikka samanlainen elämäntilanne.

Toiminnan laajempana tavoitteena on, että eri taustaiset ihmiset tutustuvat toisiinsa ja kehittävät yhdessä monikulttuurista Oulua.

 

Ulkoilu- ja juttukavereita Vesper-kotiin Liminkaan

Vanhusten palvelukodin asukkaat ilahtuisivat käynneistäsi heidän luonaan. Voit mennä juttelemaan heidän kanssaan, ulkoilukaveriksi tai vaikka lukemaan päivän lehteä. Jos olet musiikin harrastaja, voit ilahduttaa vanhuksia soittamalla tai laulamalla. Voit vierailla Limingan Vesper-kodissa kerran, pari kuukaudessa tai vaikka joka viikko. Käyntisi tuovat paljon iloa vanhusten arkeen.

 Jos haluat alkaa ystäväksi tai  juttu-/ulkoiluseuraksi, soita tai laita viestiä: minna.ruokangas(at)odl.fi, puh. 050 312 5795. Ota yhteyttä myös, jos sinulla on jokin muu idea vapaaehtoistyöhön. Ilmoittautumisesi kiinnostuksesta ystäväksi ei sido sinua vielä mihinkään.

Lyhyenkin hetken antaminen voi tuoda merkittävää iloa toiselle.

 

 

 

 

Minna Ruokangas
ODL Yhteisötoiminnan päällikkö / työyhteisökehittäjä
050 312 5795
minna.ruokangas(at)odl.fi
Tanja Tanhua
Keikkavapaaehtoistoiminnan koordinaattori
050 312 5817
tanja.tanhua(at)odl.fi