Prikka kiertoon 

 


Työllisyyden, osallisuuden ja kiertotalouden kehittämishanke

Hanke tarjoaa tukea, työtä sekä toivoa, ja kehittää samalla hävikkiruuan hyödyntämisen keskitettyä mallia Oulussa. Toiminnan ydin on Prikka kiertoon logistiikkakeskus (osoite: Hiukanpiha 9 H 2, 90650 Oulu). Tässä alueen kartta (ulkoinen linkki, pdf).

Hävikkiruoka haetaan lahjoittajilta Hiukkavaarassa sijaitsevaan Prikka kiertoon logistiikkakeskukseen. Siellä ruoka lajitellaan ja jaetaan eteenpäin hyötyruokana ruoka-aputoimijoille, jotka jakavat sen eteenpäin avun tarvitsijoille. Tavoitteenamme on saada hävikkiruokaa kiertoon entistä tehokkaammin ja lisätä osallistavaa ruoka-apua. Hanke edistää kiertotalous ja ilmastotavoitteita.

 

Hankkeen tavoitteet 

Hankkeen tavoitteena on tarjota erilaisia sosiaalisen työllistämisen mahdollisuuksia työelämän ulkopuolella, haasteellisessa työmarkkina-asemassa oleville oululaisille.

Hankkeella edistetään erityisesti nuorten, ikääntyneiden, pitkäaikais- ja toistuvaistyöttömien ja osatyökykyisten henkilöiden työkykyisyyttä, hyvinvointia ja voimavaroja sekä tehostettua ura- ja koulutusohjausta.

Tavoitteena on myös työllistymiseen liittyvän kohtaannon parantaminen ja alueen elinvoimaisuuden edistäminen hävikkiruuan jakamiseen keskittyvän logistiikkakeskuksen ja sen yhteyteen rakentuvien työllisyyttä ja kiertotaloutta tukevien toimintojen avulla.

 

Tule mukaan tekemään hyvää ja merkityksellistä vapaaehtoistyötä!

ODL on mukana hankkeessa suurella sydämellä. Avaamme toiminnalla ovia osallisuuteen vapaaehtoistehtävien avulla. Kaikki vapaaehtoiset haastatellaan, perehdytetään ja koulutetaan tehtäviin.
  • Voit tulla avuksi käsittelemään lahjoituksena saatuja päivittäistavaroita.
    Tehtävänä on mm. hedelmien, vihannesten, leivän ja kuiva-aineiden lajittelua sekä hyllyttämistä. Voit olla myös apuna lähtevien ruoka-apu kuormien keräämisessä.
  • Voit toimia auton kuljettajan apuna hävikkituotteiden noutamisessa lahjoittajilta ja ruoka-avun toimittamisessa ruoka-aputoimijoille.
    Tässä työssä pääset auttamaan kuljettajaa navigoimisessa, kuorman lastaamisessa ja purkamisessa.
  • Voit olla apuna myös erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämisessä.

 

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi toimintaan tästä linkistä

 

Faktoja hankkeesta


Toteutamme hankkeen yhteistyössä Helsingin Diakonissalaitoksen, Oulun kaupungin, Oulun seurakuntayhtymän ja Diakonia ammattikorkeakoulun kanssa.

 

Lisätietoja:

Jenna Rantasuomela
projektikoordinaattori
puh. 050 312 5881
jenna.rantasuomela(at)odl.fi

Yhteystiedot:

Prikka kiertoon -logistiikkakeskus
Hiukanpiha 9 H 2
90670 Oulu
Puh. 050 566 6157

Prikka kiertoon logistiikkaan ja keskuksen toimintaan 
liittyvät kysymykset ja tiedustelut arkisin klo 7.30-15.

Kartta ja ohje keskukseen (ulkoinen linkki pdf)