Tutkija Maija Korpisaari: ”Maantieteilijän näkemystä tarvitaan myös terveyden edistämisessä”

21.05.2021 | Maija Korpisaari

Maija Korpisaari on aloittanut tutkijana ODL Liikuntaklinikalla tammikuussa 2021 osana Pohjois-Suomen syntymäkohortti 1966-tutkimusta. Koulutukseltaan Maija on filosofian maisteri, maantieteilijä, sekä maantieteen, biologian ja terveystiedon aineenopettaja. Kokemusta eri ikäisten oppilasryhmien parissa on ekaluokkalaisesta yliopisto-opiskelijaan, mikä on vahvistanut pedagogista osaamista. Opettajan työn lisäksi työkokemusta on karttunut ympäristönsuojelutehtävistä sekä työ-ja elinkeinopalveluista.

Väitöskirjan aloittaminen on ollut Maijalla mielessä jo pidempään. Tulevassa väitöskirjatutkimuksessa tarkastellaan elinympäristön piirteiden vaikutusta fyysiseen aktiivisuuteen, sydän-ja verisuonitautien riskiin ja kuolleisuuteen.

”On ollut mahtavaa päästä osaksi ODL Liikuntaklinikan tiimiä, ja minut on otettu lämpimästi vastaan. Tutkimustyö on lähtenyt hyvin käyntiin, ja opin jatkuvasti uutta. Tutkimuksen tekeminen on myös sopivasti haastavaa.”


Ehkäiseekö vihreä elinympäristö sydän- ja verisuonitauteja?

Aikaisemmissa ODL Liikuntaklinikan julkaisemissa tutkimuksissa on todettu, että vihreä elinympäristö kannustaa liikkumaan. Aiemmin ei ole kuitenkaan laajasti tutkittu, kuinka asuinympäristön piirteet ovat yhteydessä sydän -ja verisuonitautien riskitekijöihin, sekä riskiin sairastua ja kuolla näihin tauteihin.

”Tutkimusaiheeni on yhteiskunnallisesti tärkeä, ja toivon että tutkimukseni tuloksia voitaisiin hyödyntää esimerkiksi kannustamalla fyysiseen aktiivisuuteen ja paikallaanolon vähentämiseen. Olisi aika hienoa, jos tutkimusta voitaisiin käyttää apuna löytämään lisää keinoja sydän- ja verisuonitautien ehkäisemiseksi.”

Vapaa-ajalla ei mietitä työasioita

Tutkijan työssä voi helposti uppoutua omaan tutkimusaiheeseen, ja joskus tutkimuksen teemoja tulee pohdittua myös vapaa-ajalla. Onneksi Maija on löytänyt keinoja, joilla saa aivot käännettyä vapaa-ajalle. Rakkain harrastus on ollut jo monta vuotta baletti, ja tanssin lisäksi lempiharrastuksiin kuuluu jooga, kuntosalitreeni sekä lenkit äänikirjaa kuunnellen. Leipominen on myös mieluisa harrastus.

”Kaikki luova tekeminen ja liikunta auttavat palautumaan työpäivästä. Se on hyvä vastapaino tutkijan työlle.”

Maija Korpisaari

Tutkija, ODL Liikuntaklinikka

Filosofian maisteri, Oulun yliopisto 2016

Motto: ”Riittävän hyvä on tarpeeksi”

 

Tutustu Pohjois-Suomen syntymäkohortti 1966 –tutkimukseen: https://www.odl.fi/fi/pohjois-suomen_syntymakohortti_1966/

 

ODL Liikuntaklinikan asiantuntijat muodostavat huipputiimin, joka palvelee sinua kaikissa liikuntaan, ravitsemukseen, kuntoutukseen ja työhyvinvointiin liittyvissä asioissa. Tässä blogisarjassa kerromme, millaisia ihmisiä titteleiden takaa löytyy.

 

 

 

 

Maija Korpisaari
Maija Korpisaari
Tutkija, FM, palveluohjaaja

Kohtuudella
17.09.2021  | Outi Uusimäki
Alku ja loppu
30.08.2021

Mitä sinä osaat?
03.05.2021
SULJE
Maija Korpisaari
Tutkija, FM, palveluohjaaja
ODL Liikuntaklinikka, ODL Sosiaalinen kuntoutus
050 312 5726
Albertinkatu 18 A
Isokatu 47, 6.kerros, 90100 Oulu
 
Kokemus
Maija on koulutukseltaan maantieteilijä ja filosofian maisteri sekä maantieteen, biologian ja terveystiedon aineopettaja. Opettajan työn lisäksi osaamista on karttunut ympäristönsuojelutehtävistä sekä työ- ja elinkeinopalveluista.

Maijan väitöstutkimuksen aiheena on rakennetun ja luonnollisen asuinympäristön piirteiden sekä fyysisen aktiivisuuden vaikutus sydän- ja verisuonitautien riskiin ja kuolleisuuteen.