Urheilufysioterapeutti Satu Siirtola: ’’Tavoitteeni on hoitaa vaivan syitä, ei vain kipua.’’

23.11.2020 | Satu Siirtola

 

Satu Siirtola on työskennellyt ODL Liikuntaklinikalla jo usean vuoden ajan. Oulussa fysioterapeutiksi opiskellut Satu harkitsi valmistuttuaan jopa muuttoa Yhdysvaltoihin, sillä työtilanne oli tuolloin huono. Satu päätyi kuitenkin mukaan Liikuntaklinikan kanssa tehtyyn yhteistyöprojektiin. Projektin jälkeen yhteistyö päättyi hetkeksi, mutta juuri kun työtilanne alkoi näyttää jälleen huonolta Satu pyydettiin takaisin töihin ODL:lle.

’’Nautin siitä, että saan olla urheilevien ihmisten apuna. Fysioterapeuttina tavoitteeni on hoitaa vaivan syitä, ei vain kipua. ’’

Tiedonjanoinen Satu on uransa aikana opiskellut paljon uutta ja edelleen löytyy aiheita, joihin hän haluaisi paneutua enemmän. Kiinnostus omaa alaa kohtaan motivoi koko ajan oppimaan lisää. Satu uskookin, että fysioterapeuttina ei ole koskaan valmis, vaan mitä enemmän asioita tietää, huomaa mitä kaikkea olisi vielä kiva oppia lisää.

’’Kun tehdään töitä ihmisen kanssa, ei ole olemassa vain yhtä toimivaa ratkaisua.’’

 

 

Liikettä kehoa kuunnellen


Usein syy kipuun saattaa löytyä ihan muualta kuin kipukohdasta. Esimerkiksi polvikivun syyt löytyvät usein nilkan ja lantion alueelta.Kehon liikettä lähdetään muuttamaan vaiheittain, sillä liikkeen muuttaminen vie aikaa.

’’En koskaan määrää täydellistä liikuntakieltoa, sillä kunto alkaa tällöin laskea nopeasti.Tärkeämpää on miettiä miten harjoittelua muokataan niin, ettei häiritä itse vamman paranemista ja saadaan kuitenkin samanaikaisesti treenattua.’’

Liikuntaklinikalla käy myös paljon asiakkaita, joilla ei ole kipuja ollenkaan, mutta suoritustekniikka kaipaa parannusta. Satu iloitseekin, että myös muut Liikuntaklinikan ammattilaiset ovat aina lähellä ja yhteistyö toimii saumattomasti.

’’Yhdessä voimme tehdä paljon urheilijan eteen! Näin hän saa paljon tietoa sekä kiputilojen välttämiseen että suorituksen parantamiseen. Silloin saa kehosta parhaan irti.’’

Satu ottaa asiakkaita vastaan myös etänä. Ensimmäinen käynti hoidetaan usein kasvokkain, mutta liikkeen havainnointi onnistuu helposti myös etäyhteyden kautta. 

’’Etävastaanotto tuli käyttöön nyt koronan myötä, mutta se helpottaa paljon myös kauempaa tulevia asiakkaita. Etäyhteyden myötä käynti onnistuu ihan kotioloista.’’’’Kaikki asiat, jotka saavat ihmiset liikkeelle ovat hyviä’’


Urheilu on ollut osa Sadun elämää jo pienestä pitäen. Kokemusta on kertynyt niin teline-ja näytösvoimistelusta kuin vauhdikkaasta aerobicistäkin. Rakkaus liikuntaan johti myös nykyiseen työhön.

’’Unelma-ammattini oli pitkään liikunnanopettaja, mutta ollessani liikunnanopettajan sijaisena huomasin, että mieluummin pidän liikunnan ohjaamisen harrastuksena.’’

Satu harrastaa ryhmäliikuntatuntien ohjaamista edelleen. Nykyisin vauhdikkaiden lajien rinnalle ovat tulleet myös rauhallisemmat jooga - ja pilates tunnit. 

’’Parasta ohjaamisessa on se onnistumisen elämys: kun näkee, että ihmiset nauttivat ja saavat liikunnasta hyvän olon. Kaikki syyt, jotka saavat ihmiset liikkeelle ovat hyviä.’’

Satu Siirtola

Urheilufysioterapeutti (sert.)Motto:

Positiivisuuden kautta eteenpäin!


Varaa aika vastaanotolle kätevästi verkossa.

Sadun vastaanotolle pääset myös kätevästi etäyhteyden avulla. Lue lisää!

 

ODL Liikuntaklinikan asiantuntijat muodostavat huipputiimin, joka palvelee sinua kaikissa liikuntaan, ravitsemukseen, kuntoutukseen ja työhyvinvointiin liittyvissä asioissa. Tässä blogisarjassa kerromme, millaisia ihmisiä titteleiden takaa löytyy.

Satu Siirtola
Satu Siirtola
Fysioterapeutti

Kohtuudella
17.09.2021  | Outi Uusimäki
Alku ja loppu
30.08.2021

Mitä sinä osaat?
03.05.2021
SULJE
Satu Siirtola
Fysioterapeutti
ODL Liikuntaklinikka
Erityisosaaminen
rasitusvammat, alaraajojen biomekaniikka, lihastasapaino
(08) 313 2154
Albertinkatu 18 A, 90100 Oulu
 
Kokemus
Satu toimii ODL Liikuntaklinikan fysioterapeuttina. Hänellä on pitkä kokemus eri-ikäisten kuntoilijoiden ja urheilijoiden liikuntaan liittyvien vammojen, erityisesti rasitusvammojen syiden selvittelystä, hoidosta ja kuntoutuksesta. Satu on erityisesti perehtynyt alaraajojen biomekaniikan ja lihastasapainon tutkimiseen ja ohjaukseen. Lisäksi hän on erittäin kokenut ja monipuolinen ryhmänvetäjä ja mm. koulutettu pilatesohjaaja.