Moikka ODL:n avopalveluista!

04.11.2020 | 

Olemme kuulleet, että monia teistä kiinnostaisi tietää, millaista meidän arki avopalveluissa on. Nykyisessä muodossaan avopalvelut ovat aloittaneet toimintansa alkuvuodesta 2019. Uutta aloittaessa edessä oli monenlaista tuntematonta ja välillä kuoppaistakin tietä kuljettavana. Alun kuoppaisen tien jälkeen avotiimin toiminta on asettunut omaan tasaisempaan uomaansa. Jotta vierivä kivi ei sammaloituisi, työmme vaatii kuitenkin jatkuvaa kehittämistä meiltä jokaiselta.

Avopalveluiden toimisto sijaitsee Albertinkadulla. Pääsääntöisesti olemme tienpäällä ja tapaamiset toteutuvat perheiden kotona tai muussa ympäristössä. Nykyisissä toimitiloissamme on kuitenkin tarpeen tullen mahdollisuus järjestää asiakastapaamiset. Toimitiloissamme on tapaamishuone, joka mahdollistaa tuetut- ja valvotut tapaamiset. Samoissa tiloissa avopalveluiden kanssa sijaitsee myös HOPE-kuntoutus, joka sisältää yksilö-, perhe- ja vertaistukityöskentelyä. Kuntoutus antaa vanhemmille toivoa ja tukea lapsen sijoituksen yhteydessä.

Hyvä yhteishenki ja toistemme tukeminen ovat ehdoton voimavara työssämme. Tiimissämme työskentelee sosiaalityöntekijä, sairaanhoitajia, sosionomeja, lähihoitajia sekä yhteisöpedagogeja, perheterapeutteja sekä perhe- ja paripsykoterapeutti. Työntekijöillämme on erityisosaamista mm. nepsy-valmennuksesta, vauva-ja väkivaltatyöstä, traumatyöskentelystä sekä mielenterveys- ja päihdetyöstä.

Avotiimiläisen työkalenteri on hyvin monipuolinen sisältäen erilaisia työskentelymuotoja perheen tilanteesta ja tuen tarpeesta riippuen. Työmme sisältää perhearviointijaksoja, perhetyötä, ammatillista tukihenkilötoimintaa sekä valvottuja- ja tuettuja tapaamisia. Perhetyön eri muotoja ovat sosiaalihuoltolain mukainen perhetyö, lastensuojelun perhetyö ja tehostettu perhetyö. Asiakkaat ohjautuvat palveluihimme sosiaalityöntekijöiden kautta.

Työssä kohtaamme monenlaisia haastavia elämäntilanteita. Kun perheiden ja lasten tilanteet ovat monimutkaisia, työssämme on tärkeää muistaa erityisesti yksi sana -

         -TOIVO
         se kantaa pitkälle.

Syysterkuin Avo-ohjaajat Eija ja Anni

         


Kohtuudella
17.09.2021  | Outi Uusimäki
Alku ja loppu
30.08.2021

Mitä sinä osaat?
03.05.2021