Ravitsemusterapeutti Emilia Leinonen korostaa asiakkailleen lempeyttä: ’’Kuuntele kehon nälkää ja kylläisyyttä’’

02.11.2020 | 

Emilia Leinonen toimii ODL:n Liikuntaklinikalla ravitsemusterapeuttina. Työssään hän ohjaa sekä yksilöitä että ryhmiä. 

Ennen uraansa ravitsemusterapeuttina Emilia ehti opiskella biologiaa lähes kolme vuotta, mutta ala ei tuntunut omalta. Emiliaa kiinnosti erityisesti ihmisen keho sekä ravitsemus ja lopulta hän löysi tiensä terveystieteiden opintoihin.

Pian valmistumisensa jälkeen Emilia perusti oman yrityksen. Samalla alkoi tiivis yhteistyö Liikuntaklinikan kanssa. Emilia pitää paljon luentoja erilaisille ryhmille ja auttaa myös yksilöitä ravitsemukseen liittyvissä haasteissa. 

 

 

Omat vatsavaivat innoittivat etsimään tietoa

Emilian vastaanotolla tavallisimpia esille nousevia ongelmia ovat suhde omaan kehoon ja syömiseen, urheilijoiden ravitsemus sekä erityisesti vatsavaivat, joista Emilia kärsi aiemmin myös itse.

’’Aloittaessani ravitsemusopinnot omat vatsavaivani kannustivat omaksumaan kaiken tiedon aiheesta. Silloin vatsaongelmista puhuttiin paljon vähemmän kuin nykyään.’’

Emilia on päässyt eroon vaivoistaan, mutta aihe on hänelle edelleen tärkeä. Hän seuraa edelleen mielenkiinnolla suolistoaiheisiin liittyvää tutkimusta ja soveltaa oppimaansa myös työssään.

’’Nykyään ihmiset ehkä osaavat hakea herkemmin apua myös vatsaongelmiin eivätkä jää kärvistelemään niiden kanssa yksin.’’

Vastaanotolla näitä ongelmia lähdetään yhdessä kartoittamaan ja suunnitellaan tarvittavia muutoksia. Muutoksissa on tärkeää mennä asiakkaan ehdoilla ja hänen voimavarojaan kuunnellen. Emilian mukaan jo sekin voi auttaa, että pääsee purkamaan omia ajatuksiaan ääneen alan ammattilaisen kanssa.

’’Elämäntapamuutokset eivät synny yhdessä yössä, vaan muutoksia tehdään vähän kerrallaan.’’

 

Kuuntele kehosi viestejä


Yhteistyö muiden Liikuntaklinikan ammattilaisten kanssa on lisännyt Emilian kiinnostusta myös liikuntaravitsemusta kohtaan. Emilia onkin kerryttänyt osaamistaan myös psykofyysisen psykoterapian opinnoilla, oppiakseen lisää kehon ja mielen yhteydestä.

’’Tämän työn myötä olen huomannut, kuinka tärkeää on saada yhteys omaan kehoon.’’

Emilialle on tärkeää korostaa asiakkailleen lempeyttä itseään kohtaan. Usein media ja otsikot antavat ristiriitaisia viestejä syömisestä ja ravinnosta, jolloin oman kehon viestit jäävät taka-alalle.

”On tärkeää kuunnella kehon nälkää ja kylläisyyttä. Kannattaa syödä sellaista ruokaa, josta tulee kehollesi sekä lyhyellä että pidemmällä tähtäimellä hyvä olo.”
Emilia Leinonen

Itä-Suomen yliopisto, terveystieteiden maisteri TtM

Laillistettu ravitsemusterapeutti

 

Motto:

Lempeydellä ja kehoa kuunnellenVaraa aika Emilian vastaanotolle helposti verkossa!

Vastaanottokäynti onnistuu helposti myös kotoa, työpaikalta tai vaikka lomamatkan aikana. Varaa aika etävastaanotolle.ODL Liikuntaklinikan asiantuntijat muodostavat huipputiimin, joka palvelee sinua kaikissa liikuntaan, ravitsemukseen, kuntoutukseen ja työhyvinvointiin liittyvissä asioissa. Tässä blogisarjassa kerromme, millaisia ihmisiä titteleiden takaa löytyy.


Kohtuudella
17.09.2021  | Outi Uusimäki
Alku ja loppu
30.08.2021

Mitä sinä osaat?
03.05.2021