Kahavila Pööna kuntoutumisen tukena jo 15 -vuotta

15.11.2017

Kahavila Pööna perustettiin 15 -vuotta sitten alunperin osoitteeseen Isokatu 58-66. Kahvilatoiminnan aloittamisen pohjalla oli ajatus mielekkään työn tarjoamisesta työuran alkuvaiheessa tai kuntoutumassa oleville. Pööna toimii edelleen samalla toiminta-ajatuksella, nykyisin osoitteessa albertinkatu 14.

Kuva: Pööna 2002.

Merkityksellinen työ on yksi tärkeimmistä kuntoutumista edistävistä tekijöistä asiakkaidemme kokemana, mikä on nähtävissä myös useissa selvityksissä. Kahvilassa työtä riittää monenmoista: asiakaspalvelua, kahvilatuotteiden suunnittelua, valmistusta, esillepanoa ja hinnoittelua, tuotteiden laadun ja riittävyyden seurantaa, markkinointia, asiakas- ja työtilojen siistimistä jne. Tämähän on kuin pieni yritys, jonka ympäristöä voidaan hyödyntää myös muiden ODL Startti työpajojen asiakkaiden valmistamien tuotteiden myynnissä. Mielekäs ja merkityksellinen asiakastyö onkin avannut upeita polkuja asiakkaillemme, mistä voimme olla erityisen ylpeitä.

Kuva: Pöönan käsityöpuoti 2002, myös nykyisin löydät Pöönasta muilla pajoilla käsin valmistettuja tuotteita.

Tänä päivänä Pöönassa voit tuntea edelleen tuoreen pullan ja valmistuvan ruuan tuoksun; pyrimme valmistamaan kahvilan tuotteet alusta saakka itse ja myynnissä on mm. kahvia, teetä, kaakaota, leivonnaisia, piirakoita, salaatteja ja lounaskeittoja. Lisäksi meiltä voi tilata leivonnaisia erilaisiin tilaisuuksiin. Kahvila-asiakkaamme kuvaavat Pöönan miljöötä kodinomaiseksi ja idyyliseksi; täällä on mukava hengähtää kahvilla tai lounaalla. 15 -vuotis syntymäpäivämme kunniaksi juhlimme koko viikon 46 tarjoten mm. lounaan yhteydessä ilmaisen kahvin ja leivoksen. Tervetuloa juhlimaan kanssamme!

Jaana Ukonaho
palvelupäällikkö
ODL Työelämäpalvelut

Lisätiedot

Kahavila Pöönan www-sivut