Kesäksi kuntoon vai kesällä kuntoon – hyödynnä testitarjous!

19.05.2021

 

Kesäksi kuntoon on monilla se tavoite, josta kiireisen kevään aikana joudutaan luopumaan. Sitä ei kuitenkaan kannata jäädä murehtimaan, sillä kesäksi kuntoon voi hyvin vaihtaa muotoon kesällä kuntoon. Kun työkiireet helpottuvat, niin harjoittelullekin jää paremmin aikaa. Usein myös kehittyminen on nopeampaa kuin kiirestressin keskellä jo pelkästään sen takia, että keho on paremmin valmis vastaanottamaan harjoittelun aiheuttamaa positiivista stressiä. Kesällä usein myös arkiaktiivisuus lisääntyy, joten harjoittelumäärien ei tarvitse olla suuria kunhan vain säännöllisyyttä harjoittelussa on mukana.

Sykemittaria voi ja kannattaa hyödyntää harjoittelussa. Oikeilla syketasoilla harjoittelu on mielekästä, tehokasta ja lisää todennäköisyyttä harjoittelun jatkumiseen myös alkuinnostuksen jälkeen. Syketasot ovat kuitenkin yksilöllisiä ja esimerkiksi maksimisyke saattaa samanikäisillä henkilöillä erota jopa 50 lyöntiä/min. Sykemittarit käyttävät iän mukaan laskennallisia syketasoja, joten jokaisen pitää arvioida toimivatko mittarin antamat syketasot omalla kohdallaan. Arvailun varaan ei tarvitse tätä toki jättää jos testauttaa syketasonsa esimerkiksi harjoitustasotestissä, josta saa tarkasti määritetyt sykerajat harjoitteluun. Harjoitustasotesti ei ole vain urheilijoiden kuntotesti vaan se sopii kaikentasoisille liikkujille. Testin voi tehdä itselleen sopivalla tyylillä: juosten, pyöräilemällä tai sauvakävellen. Sykerajojen testaamisen hyvä puoli on myös se, että rajat palvelevat pitkään sillä vaikka kuntotaso muuttuisi, niin sykerajoissa ei tapahdu isoja muutoksia.

Jos harjoittelun aloittaminen mietityttää, niin ensimmäinen steppi voisi olla kuntotestin varaaminen ja lähtötason määrittely. Kokeneelta testaajalta saa kuntotestipalautteen yhteydessä vinkkejä harjoitteluun ja kunnon kehittämiseen. Yksilöllinen harjoitusohjelma voidaan myös rakentaa ja kun siinä huomioidaan testitulokset, omat tavoitteet ja arki niin harjoittelu on varmasti kehittävää ja motivoivaa. Kesällä kuntoon ei kuulosta enää yhtään hassummalta idealta, vai mitä?

Vielä ehdit hyödyntää harjoitustasotestin tarjoushinnat (hinnat alk. 89,00 €) varaamalla ajan netin kautta toukokuun aikana: https://ajanvaraus.odl.fi/ tai ostamalla testin (ei ryhmätestiä) verkkokaupasta.