NY-ODL Oy:n rakentaminen hyvässä vauhdissa

09.04.2021

Viime syksynä julkistettu Nuorten Ystävät Oy:n ja Oulun Diakonissalaitoksen Säätiön sr. liiketoimintayhtiöiden yhdistyminen etenee suunnitellusti ja aikataulussa. Uusi yhtiö NY-ODL Oy on yksi Suomen suurimmista kotimaisesti omistetuista sosiaalialan yrityksistä, jolla on vahva arvopohja.

- Toimintojemme yhdistyminen on vielä kesken, ja integraatiotyötä tehdään vahvassa yhteistyössä henkilöstön kanssa. Rakennamme ajatuksella parasta kumppania asiakkaillemme, toimitusjohtaja Tiina Haanpää sanoo.

Uuden yhtiön perustehtävä on tuottaa vaikuttavia sosiaalipalveluja tukea tarvitseville lapsille, nuorille, perheille, vammaisille ja ikääntyneille. Palvelujen tavoitteena on asiakkaiden toimintakyvyn vahvistaminen ja osallisuuden mahdollistaminen.

Integraatioprojekti on vaiheessa, jossa yhtiölle valitaan parhaat mahdolliset tietojärjestelmät. Henkilöstö on keskeisessä roolissa järjestelmien valinnassa, jotta saadaan toimivat työkalut työn tekemiseen.

- Meillä asioita tehdään yhdessä. Rakennamme yhdessä työntekijöiden kanssa meille jokaiselle parasta mahdollista työpaikkaa, ja siksi jokaisessa yhdistymisen vaiheessa henkilöstön ääntä kuunnellaan tarkasti. Asiakastietojärjestelmän valinta on ollut järjestelmävalinnoista keskeisin. Työntekijämme valitsivat NY-ODL Oy:n asiakastietojärjestelmäksi DomaCaren, Haanpää kertoo.


DomaCare räätälöidään yhtiön tarpeita vastaavaksi ja se integroidaan muun muassa talousjärjestelmiin ja Kanta-palveluihin. Lisäksi työntekijät saavat käyttöönsä mobiilisovelluksen, joka helpottaa työskentelyä yksiköissä ja liikkuvassa työssä.

- Olemassa olevien toimintojemme liittäminen uuteen yhtiöön vie vielä jonkin aikaa. Yhdessä innostuneen sekä osaavan henkilökuntamme kanssa rakennamme yrityksen, jonka palvelut tuovat avun asiakkaidemme elämään. Haluamme myös yhdessä tehden rakentaa erinomaista sosiaalialan työpaikkaa, jossa työntekijät ovat ylpeitä työstään ja työpaikastaan, Haanpää sanoo.