Nova2-hanke Liikuntakaverikoulutus Etänä 14.4.2021

24.03.2021

Haluaisitko toimia liikuntakaverina? Liikuntakaveri tukee nuorta liikunnan harrastamisessa esimerkiksi lähtemällä juttuseuraksi kävelylle tai mukaan kokeilemaan uutta lajia. Liikuntakaverina voi toimia kuka tahansa, joka on kiinnostunut liikkumisesta ja vapaaehtoisena kaverina toimimisesta. Hän ei ole valmentaja tai liikunnan ammattilainen, vaan vapaaehtoinen nuoren vierellä kulkija. Koulutus ei sido sinua, vaan voit päättää vapaaehtoistoiminnasta koulutuksen käytyäsi. Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus toimia liikuntakaverina nuorelle tai nuorelle aikuiselle (15-29v). 

Liikuntakaveriparit muodostetaan yhteisten kiinnostuksen kohteiden pohjalta ja he voivat sopia keskenään, kuinka usein tapaavat toisiaan. Liikuntakaverin on oltava vähintään 18-vuotias. Oulussa liikuntakaveritoimintaa toteutetaan yhteistyössä ODL vapaaehtoistoiminnan ja SPR Oulun osaston kanssa. Jos haluat liikuntakaveriksi SPR:n kautta, sinun tulee suorittaa myös ystävätoiminnan peruskurssi (3h). Sen voi käydä ennen tai jälkeen liikuntakaverikoulutuksen. Kursseja järjestetään tällä hetkellä vain verkossa ja kaikki tulevat kurssit löydät täältä.

Liikuntakaverikoulutuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja: 

  • liikuntakaveritoiminta ja oman liikkumisen pohdiskelu,
  • erilaiset liikkumismahdollisuudet,
  • nuorten liikkuminen ja liikkumiseen motivoiminen,
  • liikkumisen erilaiset kuormitukset ja mahdolliset rajoittavat tekijät,
  • nuorten kohtaaminen sekä erilaisuus - samanlaisuus.

Kouluttajina toimivat NOVA2-hankkeen työntekijät, mutta saamme myös muita puheenvuoroja, mm. liikuntakaverina toimivalta vapaaehtoiselta. Myös vapaaehtoistoimintaa järjestävät tahot, ODL ja SPR, esittäytyvät koulutuksessa. 

Ilmoittautuminen koulutukseen tapahtuu ODL:n ilmoittautumisjärjestelmän kautta 

täältä 

viimeistään ma 12.4. Muistathan peruuttaa osallistumisesi, jos et pääsekään. Koulutuksesta saa halutessaan todistuksen. 

 

Lisätiedot ja peruutukset: 

Kristiina Kangas etunimi.sukunimi@popli.fi TAI

Taina Linna etunimi.sukunimi@odl.fi