Suora hapenottokyvyn testi – mitä se sisältää ja kenelle se sopii?

19.02.2021

Kestävyyssuorituskykyä voidaan arvioida ja mitata monella eri tavalla ja tarkkuudella. Suora hapenottokyvyn testi on kestävyystesti, joka antaa tarkkaa tietoa kestävyyssuorituskyvystä ja sen eri osa-alueista. Tämän vuoksi se usein mielletäänkin vain kestävyysurheilijoiden kuntotestiksi. On totta, että suora hapenottokyvyn testi sopii urheilijoiden vaatimuksiin kuin nenä päähän, mutta se on todella hyvä testi myös tavalliselle kuntoilijalle. Suorassa hapenottokyvyn testissä testattavalta mitataan testin aikana hapenottoa, hiilidioksidin tuottoa ja ventilaatiota eli hengitysmuuttujia. Nämä yhdessä laktaatti- ja sykemittauksen kanssa mahdollistavat kestävyysominaisuuksien sekä hengitys- ja verenkiertoelimistön kunnon tarkastelun hyvinkin tarkasti. Tavallinen kuntoilija saa siis testipalautteessaan erittäin oleellista, mielenkiintoista ja motivoivaa tietoa omasta kunnostaan ja siitä miten tätä tietoa voi omassa harjoittelussa hyödyntää.

Jos haluat tarkkaa ja helposti hyödynnettävää tietoa kunnostasi, kannattaa valita testi, joka palvelee tätä tarkoitusta!

 

Suora hapenottokyvyn testi nyt tarjoushintaan: 159,00 € (normaalihinta 185,00 €). Triathlon testinä tarjoushinta on 219,00€ (norm.hinta 256,00 €). Tarjoukset ovat voimassa 31.3.21 asti.

Testi sisältää:

  • esitietokysely terveyden seulontaan
  • kehonkoostumusmittaus (Inbody 770)
  • lepospirometria
  • maksimaalinen tai submaksimaalinen kestävyystesti (juoksu, polkupyöräergo, sauvakävely tai triathlon)
  • Laktaatin ja hengityskaasujen mittaus testin aikana
  • kirjallinen ja suullinen testipalaute

 

Varaa aikaa testiin sähköisesta ajanvarauksesta.

Osta testi verkkokaupasta. (Ei triathlon testiä).