Kahvia, katupartiointia ja kuulumisten vaihtoa, tätä on Walkers nuorisotyö

02.05.2019

Walkers -nuorisotyöntekijät ovat jo kiinteä osa Oulun katukuvaa. Työ ei tapahdu neljän seinän sisällä nuorisotalolla, vaan nuoria haetaan Walkers -kahvilaan kaduilta ja kauppakeskuksista käsin. Nuoria käy kahvilassa arki-iltoina illasta riippuen 20-120. Walkers-toiminta on ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka on Oulussa ODL-säätiön ylläpitämää. Toiminta perustuu vapaaehtoisten aikuisten läsnäoloon. "Nuorisotyöntekijän rooli on olla nuorelle luotettava aikuinen, jolle voi kertoa elämän mukavista puolista ja kivuliaistakin hetkistä. Nuorta ei kuitenkaan koskaan pakoteta toimintaan tai keskusteluun, vaan luottamuksen annetaan kasvaa omalla painollaan." Kertoo toimintavastaava Perttu Kemppainen.

Kahvilassa ei ole yleensä johdettua toimintaa vaan nuoret saavat viettää aikaa kuten haluavat veloituksettomien kahvi-/teekupposten ääressä.

Tekstin suorat lainaukset ovat alkuperäisjutusta, jonka on kirjoittanut Terhi Haapakoski. Tutustu koko artikkeliin, jota elävöittävät kuvat ja video Walkers -toiminnasta.

Lisätiedot Walkers-toiminnasta Oulussa:

www.odl.fi/walkers