ODL saa vieraita Pietarista

12.06.2018

Oulun Diakonissalaitos saa vieraakseen Venäjän ortodoksisen kirkon edustajia Pietarin kaupungista. Nikolai Brindin ja Feodosi Ambartsumov sekä Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen ja tulkkina toimiva hiippakuntasihteeri Timo Rosqvist saapuvat Ouluun 12.-14.6.2018.

Tiistaina vieraat käyvät tervehtimässä piispa Samuel Salmea. Tilaisuuteen osallistuvat ODL:lta toimitusjohtaja Mikko Lapola ja diakoniajohtaja Pekka Asikainen.

Keskiviikkona vieraat saapuvat Diakonissalaitokselle. Erityisenä mielenkiinnon kohteena on ODL:n ikäihmisten palveluasuminen ja lastensuojeluyksiköiden toiminta.

Torstaina seurue vierailee kaupungintalolla. Oulun kaupungin edustajat esittelevät vieraille sosiaali- ja terveysalan asioita.   

Rovasti Nikolai Brindin johtaa Pietarin ja Laatokan hiippakunnan sosiaalityön osastoa. Venäjän ortodoksinen kirkko on merkittävä sosiaali- ja terveysalan toimija. Kirkko huolehtii Pietarissa muun muassa sairaalatoiminnasta, lastensuojeluyksiköistä sekä alkoholisti- ja narkomaaniparantoloista.

 

Pietarin metropoliitan järjestämä diakoniakonferenssi pidettiin Pietarin ja Laatokan hiippakunnan juhlavissa tiloissa.

Paikalla olivat Pietarin kaupungin varakuvernööri sekä viiden miljoonan asukkaan metropolin sote-aluejohtajat.

Diakoniajohtaja piti esitelmän Suomen evankelis-luterilaisen kirkon diakoniatoiminnasta. Tämän lisäksi konkreettisina esimerkkeinä toimivat Oulun Diakonissalaitoksen ja Tukikummit-säätiön avustustoiminta.