Kai

Kain tarina

”Suru tuli niin voimakkaana että jouduin sairauslomalle. Molempien kuolema oli iso asia.

Isäni sairastui syöpään ja jäin hoitamaan häntä kotiin. Olin vuorotteluvapaalla ja toimin omaishoitajana isäni kuolemaan asti.

Sitten äitini kunto huonontui. Niillä main vaihdoin ammattia kotiavustajasta kokiksi. Uudenlaiset työvuorot toivat hieman helpotusta omaishoitajan työhön.

Isä ja äiti olivat hoitaneet minut ja kahdeksanlapsisen perheen. Vastapalveluksena halusin antaa heille arvokkaan vanhuuden, hyvän hoidon ja loppuelämän. Oli minun aikani hoitaa. Onneksi tukena oli koko ajan huolehtiva sisarusverkosto ja ystävät.

Hakeuduin kuntoutukseen, kun minulla alkoi olla ongelmia myös fyysisen terveyden kanssa. Ajattelin, että saisin sieltä ehkä apua myös tapahtuneiden asioiden käsittelyyn.

Kuntoutukseen pääsy oli kuin lottovoitto. Näin raavaana miehenä rentoutusharjoitukset tuntuivat aluksi naisten jutulta, mutta loppujen lopuksi sekin oli mahtavaa.

Tärkeintä minulle oli henkisen puolen kasvu. Toiseksi tärkeintä se toinen puoli: liikunta ja sen merkitys. Omat henkilökohtaiset tavoitteeni toteutuivat. Löysin myös omat lajini: kahvakuulan, tanssin ja kuntosalin.

Mottoni on: Iloitse elämästä – ota ilo irti joka päivästä. Nautin päivittäisistä ilon hetkistä. Samaa iloa haluan tuoda työkavereille ja asiakkaille – myös hyvän kotiruoan muodossa, jonka teen aina alusta asti itse.

Fiilis on tällä hetkellä hyvä ja suunta oikea.”

ODL – Keho ja mieli

Tutustu myös:

Työhön kuntoutus

Ammatillinen kuntoutus

Sairausryhmäkohtainen kuntoutus

ODL tarjoaa terveys-, hoiva- ja asumispalveluja sekä kouluttaa, tutkii ja kehittää. Teemme myös hyvää diakonian ja vapaaehtoistoiminnan avulla.